search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:26
MENU CLOSE

Ιταμή πρόκληση Τσαβούσογλου: Καμία συμφωνία για αν. Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία

03.10.2019 13:17
Γιατί ο Τσαβούσογλου «έκαψε» την συνάντηση του Βερολίνου - Media
 
O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Άγκυρα προτιμά να βρεθεί κοινή οδός στην ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας πως ενόσω δεν γίνεται διαμοιρασμός των πηγών ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου οι Τούρκοι θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.
 
Σε δηλώσεις του στο δίκτυο Α Χαμπέρ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «δεν έχει καμιά σημασία» η συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στην Νέα Υόρκη.
 
«Όσον αφορά το θέμα της οριοθέτησης των συνόρων στην ανατολική Μεσόγειο δεν ισχύ καμιά συμφωνία ή απόφαση στην οποία δεν συμμετέχει η Τουρκία. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο, εμείς έχουμε μοιραστεί με ολόκληρη την κοινή γνώμη και τη διεθνή κοινή γνώμη και με τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ όλα τα στοιχεία για τους λόγους των δραστηριοτήτων μας που εξηγούν ότι έχουμε δίκιο από πλευράς διεθνούς δικαίου. Κάναμε και ενημερώσεις. Με αυτό δεν δώσαμε λογαριασμό. Αλλά μετά από τόση φασαρία που έγινε για τις δραστηριότητές μας εξηγήσαμε τί έγινε και στο πλαίσιο ποιου διεθνούς δικαίου τις πραγματοποιήσαμε», ανέφερε.
 
Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι διεξάγουν τις δραστηριότητες στη δική τους υφαλοκρηπίδα. «Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανένα. Είναι ένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και όποιος θέλει ας πει ό,τι θέλει», ανέφερε. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ακόμη ότι η Τουρκία είναι «υπέρ του διαμοιρασμού των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο, μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο νησί».
 
«Ενόσω δεν γίνεται αυτό εμείς θα συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας εκεί. Ευχόμαστε να υπάρξει συμφωνία και όλοι να πάρουν τα δικαιώματά τους και να συνεχιστεί αυτή η υπόθεση μέσα σε γαλήνη και ειρήνη και ο πλούτος αυτός να πουληθεί στη διεθνή αγορά μέσω Τουρκίας. Αν δεν γίνει αυτό εμείς θα κάνουμε τα δικά μας βήματα. Προτιμούμε να βρεθεί μια κοινή οδός», ανέφερε.
 
Πληροφορίες: protothema.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:25