search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:56
MENU CLOSE

Πνίγεται η Ελλάδα: Ξαφνική καταιγίδα σε διάφορες περιοχές – Πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και τροχαία (Photos | Video)

03.10.2019 13:27
«Ιανός»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δυτική Πελοπόννησος, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη (live-χάρτης) - Media

 

Σφοδρή κακοκαιρία έχει ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στη Φθιώτιδα

Σύμφωνα με το lamiareport.gr,  κακοκαιρία στη Φθιώτιδα έφτασε πιο νωρίς απ΄ ότι είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, σε πολλές περιοχές βρέχει από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ θα συνεχιστεί  και την Παρασκευή με νέο μέτωπο.

Στην Πάτρα

Όπως αναφέρει το tempo24.news, λόγω της κακοκαιρίας, τροχαίο σημειώθηκε στην εθνική οδό Πατρών – Αθηνών με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλο μποτιλιάρισμα.

Προς παρόν δεν έχουν αναφερθεί μεγάλα προβλήματα. Από τη σφοδρή βροχόπτωση, έσπασε κλαδί σε δέντρο στη Μαιζώνος και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο μηχανάκι. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. 

Η Ακτή Δυμαίων πλημμύρισε πάλι, όπως γίνεται πάντα με κάθε δυνατή νεροποντή, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πύργο να διεξάγεται μόνον από τη μία λωρίδα. Αντικείμενα λόγω των ανέμων βρέθηκαν στην εθνική οδό Πατρών Πύργου στο ύψος των Μποντείκων. Προσοχή ιδιαίτερη στους οδηγούς καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται. 

Στα Τρίκαλα

Βροχοπτώσεις εκδηλώνονται ήδη από τις 12 μ.μ στα ορεινά και από τις 12.30 μ.μ. σε όλα τα πεδινά του Νομού, όπως σημειώνει το trikalavoice.gr.

Όπως είχε προειδοποιήσει εγκαίρως το trikalavoice.gr  οι βροχές θα είναι διαρκείας και μάλιστα μεγάλης έντασης κατά τη διάρκεια του επόμενου 24ωρου. Σημειώνεται ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα έχει εκδώσει ειδική προειδοποίηση για τις καταιγίδες στην περιοχή μας, τα ξημερώματα και νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Στη Ζάκυνθο

Μπορεί ο καιρός να “αγρίεψε” και οι ξαφνικές μπόρες με ριπές ανέμου να δημιούργησαν σκηνικό… χειμώνα στην πόλη της Ζακύνθου, όμως οι τουρίστες – επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Marella Discovery με σημαία Μάλτας δεν έχασαν την ευκαιρία να κατεβούν στο λιμάνι έστω με “λάντζες”.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, η πόλη γέμισε από τουρίστες με αδιάβροχα που δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους στην τοπική αγορά.

Στην Κέρκυρα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία, που χτυπά σήμερα την Κέρκυρα. Η δυνατή βροχόπτωση που πλήττει σχεδόν όλο το νησί μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισε και το Κέντρο Υγείας στον ‘Αγιο Μάρκο που βρίσκεται κοντά στον Ύψο.

Όπως αναφέρει το corfutvnews.gr, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών με αποτέλεσμα να σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Επιπλέον, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ένα κυπαρίσσι έπεσε στον δρόμο των Φυλακών και κλαδιά από δέντρο έπεσαν σε αυτοκίνητα απέναντι από το ΙΚΑ.

Στα σημεία έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Οι ισχυροί άνεμοι επιτρέπουν τον απόπλου μόνο των κλειστού τύπου πλοίων στην γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας. Παράλληλα, κλειστό είναι το λιμάνι της Λευκίμμης.

Στην Ηλεία

Στους δρόμους βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Πύργο, Αμαλιάδα και Λεχαινά, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Το ισχυρό μπουρίνι “σάρωσε” την περιοχή του κάμπου έχουν καταγραφεί δεκάδες πτώσεις δέντρων κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου.

Στην περιοχή του Πύργου πτώσεις δέντρων έχουμε σε Χανάκια, Βούναργο, Παλαιοβαρβάσαινα.

Στον Κάμπο απο την περιοχή της διασταύρωσης Παπακασελά στην Αμαλιάδα έως την διασταύρωση της Ανδραβίδας.

Στην Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκεται ισχυρή καταιγίδα σε αρκετές περιοχές της Αττικής, καθώς το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη δυτική Ελλάδα έφτασε στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Ήδη πυκνά σύννεφα έχουν καλύψει τον αττικό ουρανό.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48