27/05/2020 14:12:31

Δημοσιονομική «τρύπα» για το 2020 επιβεβαιώνουν οι θεσμοί

«Πράσινο φως» για τη δόση των 748 εκατ. ευρώ - Media

 

Tο δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2020, επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, που μίλησε στον Τύπο, στις Βρυξέλλες, εν όψει της συνεδρίασης του Εurogroup, στις 9 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι θεσμοί αναμένουν να αντιμετωπιστεί το επόμενο διάστημα και πως είναι επιθυμητό να ολοκληρωθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού, με κάλυψη της «τρύπας» για να υπάρξει συμφωνία, έως τις 15 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, η ενδιάμεση έκθεση των θεσμών ήταν θετική, ωστόσο επισήμανε την ύπαρξη ενός δημοσιονομικού κενού, περίπου 1 δισ. ευρώ, για το 2020.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ενημέρωσε ότι η διαδικασία έγκρισης της πρόωρης αποπληρωμής των ακριβών δανείων του ΔΝΤ, προχωρά και υπενθύμισε ότι η τέταρτη αξιολόγηση θα συζητηθεί στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, καθώς στα τέλη Νοεμβρίου αναμένονται τα πορίσματα της μεταμνημονιακής εποπτείας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.