search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:54
MENU CLOSE

Αυστραλία: Θύελλα αντιδράσεων για αστυνομικό που λιθοβολεί ζώο μέχρι θανάτου (Video)

03.10.2019 14:32
Αυστραλία: Θύελλα αντιδράσεων για αστυνομικό που λιθοβολεί  ζώο μέχρι θανάτου (Video) - Media

Ενα βίντεο με θλιβερό πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, που έχει καταγραφεί να λιθοβολεί έναν φασκωλόμυ – μαρσιποφόρο ζώο της Αυστραλίας – και πιθανώς να το σκοτώνει, διερευνάται, όπως ανακοίνωσαν η τοπική αστυνομία.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο Facebook και δείχνει έναν άνδρα χωρίς μπλούζα να πετάει με αδικαιολόγητη μανία πέτρες στο ανυπεράσπιστο ζώο, το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει.

Με το άτομο που βιντεοσκοπεί τις απαράδεκτες ενέργειές του να τον ενθαρρύνει,  ο δράστης χτυπά τον φασκωλόμυ στο κεφάλι αρκετές φορές.

Ο επίτροπος της αστυνομίας, Γκραντ Στίβενς, δήλωσε ότι οι ενέργειες ήταν «απολύτως αποτρόπαιες» ενώ επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος στο βίντεο ήταν αστυνομικός.

«Θέλω να καθησυχάσω όλους ότι οι ενέργειες στο βίντεο δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τις συμπεριφορές που περιμένω από τους υπαλλήλους μου», είπε.

Σύμφωνα με το huffingtonpost.gr o Οργανισμός Ευαισθητοποίησης για τον Φασκωλόμυ, η ομάδα που δημοσιοποίησε το υλικό στο Facebook, ξεκίνησε να συγκεντρώνει υπογραφές, ζητώντας την περαιτέρω προστασία των ιθαγενών ζώων και την δίωξη του δράστη. Μέσα σε 11 ώρες συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 55.000 υπογραφές.

Τι είναι ο φασκωλόμυς
Ο Φασκωλόμυς (Wombat) είναι μαρσιποφόρο φυτοφάγο ζώο που ζει στην Αυστραλία. Εχει κοντά πόδια, μήκους περίπου 1 μέτρο και μικρή κοντόχοντρη ουρά.

Υπάρχουν τρία είδη και όλα είναι μέλη της οικογένειας Βομβατόμορφα. Είναι ευπροσάρμοστα και βρίσκονται σε δασώδεις, ορεινές και θαμνώδεις περιοχές της νοτιοανατολικής Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένης της Τασμανίας, καθώς και σε ένα απομονωμένο κομμάτι γης περίπου 740 στρεμμάτων στο εθνικό πάρκο του δάσους Επινγκ στο κεντρικό Κουίνσλαντ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:53