23/09/2020 22:13:59

Σοκαριστικές εικόνες: Παιδιά παίζουν πάνω σε βουνά σκουπιδιών στη Μόρια (Video)

Σοκαριστικές εικόνες: Παιδιά παίζουν πάνω σε βουνά σκουπιδιών στη Μόρια (Video) - Media

 

Τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια, αποκαλύπτει βίντεο που τράβηξε δημοσιογράφος η οποία εργάζεται στη Λέσβο.  

Στο «ανεπίσημο» καμπ που έχει δημιουργηθεί ακριβώς έξω από τα συρματοπλέγματα του κέντρου φιλοξενίας, τα παιδιά παίζουν πάνω σε βουνά σκουπιδιών και οι οικογένειες στοιβάζονται όπως όπως σε παραπήγματα που έχουν φτιάξει οι ίδιες με ό,τι πρόχειρο υλικό βρήκαν μπροστά τους.

Η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πολιτικά Λέσβου» Νατάσα Παπανικολάου, η οποία τράβηξε το βίντεο, δήλωσε στο ethnos.gr ότι «η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Στον Ελαιώνα έχει δημιουργηθεί μια τεράστια παραγκούπολη, στην οποία οι άνθρωποι έχουν φτιάξει μόνοι τους καταλύματα με πανιά. Τα παιδιά παίζουν πάνω και δίπλα στα σκουπίδια, ενώ οι μόνοι που πηγαίνουν εκεί είναι κάποιοι γιατροί». Εκτιμά επίσης ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην περιοχή της Μόριας είναι περισσότεροι από τους 13.000 που έχουν καταγραφεί επίσημα.

Η κυρία Παπανικολάου επισημαίνει ότι «μετά τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, οι υπάλληλοι της καθαριότητας λένε ότι φοβούνται να πάνε στο σημείο για να μαζέψουν τα σκουπίδια. Είναι θαύμα που δεν έχουμε περισσότερους νεκρούς. Οι γιατροί που έχουν επισκεφθεί την περιοχή μου είπαν ότι μόνο στην Αφρική συνάντησαν κάτι αντίστοιχο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.