search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:46
MENU CLOSE

Απάτη στο Facebook με «κούφια» iPhone – Συνελήφθη 41χρονος στην Αγία Βαρβάρα

03.10.2019 16:15
Χαλκίδα: Οι «πελάτισσες» δεν είχαν σκοπό να πληρώσουν - Δύο συλλήψεις - Media

 

Ενας 41χρονος που εξαπατούσε συστηματικά πολίτες μέσω διαδικτύου, πωλώντας απομιμητικά κινητά τηλέφωνα ως γνήσια, συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα Αττικής από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκατηγορούμενοι του δράστη είναι τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, που δεν έχουν ταυτοποιηθεί έως τώρα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από μήνυση πολίτη για απάτη σε βάρος του, στο πλαίσιο αγοραπωλησίας συσκευής κινητού τηλεφώνου μεγάλης αξίας, μέσω αγγελίας σε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τηλεφωνική καταγγελία άλλου πολίτη σχετικά με ύποπτη αγγελία πώλησης όμοιας συσκευής κινητού τηλεφώνου, στον ίδιο ιστότοπο. Στη συνέχεια οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του 41χρονου, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια συναλλαγής για την αγοραπωλησίας συσκευής. Ο δράστης συνελήφθη όταν προσπάθησε να εξαπατήσει ενδιαφερόμενο αγοραστή συσκευής κινητού τηλεφώνου μεγάλης αξίας, πουλώντας του «μαϊμού» κινητό ως γνήσιο μεγάλης εταιρείας, αντί 650 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ethnos.gr, o 41χρονους πουλούσε «κούφια» iPhone μέσω facebook σε ανυποψίαστους πολίτες.

Σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν επίσης, απομιμητικό κινητό τηλέφωνο το οποίο αποπειράθηκε να πουλήσει ως γνήσιο, καθώς και το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ.

Παράλληλα, από την προανάκριση που διενήργησε το τμήμα ασφάλειας Κορυδαλλού, προέκυψε πως ο συλληφθείς εμπλέκεται σε επιπλέον 8 περιπτώσεις απάτης με την ίδια μέθοδο, καθώς και σε ληστεία.

Η αστυνομία εκτιμά ότι το παράνομο όφελος της εγκληματικής ομάδας από τις περιπτώσεις απάτης και ληστείας υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του τμήματος Ασφάλειας Κορυδαλλού, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ο δράστης, το ένα εκ των οποίων ήταν κλεμμένο, 2 κινητά τηλέφωνα, 4 μη λειτουργικοί κλώνοι κινητών τηλεφώνων, 780 ευρώ, πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας, καθώς και έγγραφα και ιδιόχειρες σημειώσεις που σχετίζονται με την εγκληματική δραστηριότητα.

Ο 41χρονος, ο οποίος, κατηγορείται επίσης για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας-συμμορίας, ληστείας, πλαστογραφίας, κλοπής, απείθειας και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:45