search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:15
MENU CLOSE

Μακελειό στο Παρίσι: Ο δράστης ήταν κωφός επιστήμονας (Photos)

03.10.2019 16:50
Μακελειό στο Παρίσι: Ο δράστης ήταν κωφός επιστήμονας (Photos) - Media

 

Ένας κωφός επιστήμονας ηλεκτρονικών υπολογιστών σκότωσε τέσσερις από τους συναδέλφους του σε επίθεση στην έδρα της αστυνομίας στο Παρίσι. Ο άνδρας, γεννημένος στην Μαρτινίκα (γαλλικές Αντίλλες), που σκότωσε με μαχαίρι τέσσερις αστυνομικούς μέσα στην αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού, προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας, είχε «ασπαστεί το Ισλάμ πριν από 18 μήνες».

Ο επιτιθέμενος, που πιστεύεται ότι ήταν 45 ετών και εργαζόταν για την αστυνομία του Παρισιού για 20 χρόνια, πυροβολήθηκε από άλλο αστυνομικό αφού δολοφόνησε τρεις αστυνομικούς και έναν πολίτη με κεραμικό μαχαίρι που είχε εισάγει λαθραία στο κτίριο.

Ένας από τους νεκρούς είναι γυναίκα αστυνομικός. Οι μάρτυρες περιγράφουν «πανικό» στο κτίριο καθώς η επίθεση εκτυλισσόταν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το κίνητρο για το λουτρό αίματος δεν είναι ακόμη σαφές, αλλά οι ερευνητές υποψιάζονται ότι προκλήθηκε από μια αντιπαράθεση για τις θέσεις εργασίας. 

Αστυνομικοί δήλωσαν ότι υπήρχαν «εντάσεις» μεταξύ του ανθρώπου και του επιβλέποντος και χαρακτήριζαν την επίθεση ως μια «στιγμή τρέλας».

«Ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος, πολύ ήρεμος. Τον έβλεπα να πηγαίνει στο τέμενος, όμως ασκούσε ήρεμα την πίστη του» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια γειτόνισσά του.

Σύμφωνα με κατοίκους, είχε δύο παιδιά ηλικίας 9 και 3 ετών.

Εργαζόμενοι στο κτίριο περιέγραψαν τον δράστη ως αξιόπιστο υπάλληλο που είχε πλήρη άδεια ασφαλείας και ποτέ δεν είχε προκαλέσει προβλήματα. Περιγράφηκε ως «ανάπηρος, ελαφρώς κωφός» αν και μια γαλλική πηγή ανέφερε ότι ήταν κωφός και σιωπηλός. 

Διεξήχθη έρευνα και στο σπίτι του δράστη το απόγευμα της Πέμπτης και γαλλικά μέσα αναφέρουν ότι η σύζυγός του έχει τεθεί υπό κράτηση. Ακόμη, επισημαίνουν ότι η σύζυγός του είναι επίσης κωφή.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρέμι Χέιτς είπε ότι οι αντιτρομοκρατικές αρχές «αξιολόγησαν» την κατάσταση και δήλωσαν ότι ξεκίνησε έρευνα για τη δολοφονία.

Ο κ. Heitz δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τρεις από τους νεκρούς ήταν αστυνομικοί και ο τέταρτος ήταν διοικητικός βοηθός. Ένας αξιωματικός της αστυνομίας είχε πει νωρίτερα ότι και οι τέσσερις ήταν αστυνομικοί.

Ο υπάλληλος δεν είχε «ποτέ επιδείξει προβληματική συμπεριφορά», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Σοκαριστική είναι η εικόνα με τον νεκρό δράστη του μακελειού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:10