search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:48
MENU CLOSE

Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Έπεσαν περίπου 7.000 κεραυνοί (Χάρτης | Video)

03.10.2019 17:15
Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Έπεσαν περίπου 7.000 κεραυνοί (Χάρτης | Video) - Media

 

Για τη σφοδρή κακοκαιρία και το πλήθος τον κεραυνών που έπληξαν τη χώρα κάνει λόγο σε νεότερη ενημέρωσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική το μεσημέρι της Πέμπτης 03/10. Τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία, δεν έδιναν την πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας για την περιοχή της Αττικής.  Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια του συστήματος ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», δορυφορικών εικόνων και προϊόντων, επίγειων καμερών, και μετεωρολογικών σταθμών που έχει στη διάθεσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, καταφέραμε να εντοπίσουμε και  να παρακολουθήσουμε την απρόσμενη εξέλιξη και να ενημερώσαμε το συντομότερο δυνατό για την επερχόμενη καταιγίδα. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η εξέλιξη της καταιγίδας αυτής από την μετεωρολογική κάμερα που βρίσκεται εγκατεστημένη στις εγκαταστάσεις του ΕΑΑ στην Πεντέλη.

Κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής καταιγίδας, στον ουρανό της Αττικής εμφανίστηκε το εντυπωσιακό σύννεφο, με την ονομασία shelf cloud. Το σύννεφο βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων. Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα. Το εντυπωσιακό σύννεφο έγινε ορατό σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, όπως αποτυπώθηκε από φωτογραφίες στο Παλαιό Φάληρο (Κική Φιλοξενίδη) και στην Αθήνα (Φίλιππος Καλποδινός), αντίστοιχα.

Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και δευτερευόντως τη Μακεδονία και τα υπόλοιπα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Το σύστημα «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περί τους 7.000 κεραυνούς πάνω από την Ελληνική επικράτεια με 2.300 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά. Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική τους κατανομή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15