search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:32
MENU CLOSE

Γιάννα Παπαδάκου: Εκστρατεία σπίλωσης μου και συντονισμένη προσπάθεια συσκότισης του παγκόσμιου σκανδάλου Novartis

03.10.2019 18:33
Γιάννα Παπαδάκου: «Η αλήθεια θα βγει και σε εφημερίδα τοίχου» - Media

 

Απάντηση στα δημοσιεύματα για την δικαστική της διαμάχη με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για δημοσίευμά της έδωσε σε δήλωσή της η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Η δήλωση έρχεται μετά την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της ο επιχειρηματίας για καταδολίευση και απάτη.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για εκστρατεία σπίλωσής της την οποία εντάσσει μάλιστα σε «συντονισμένη προσπάθεια για συσκότιση του «κανδάλου Novartis».

Η Γ. Παπαδάκου παραδέχεται στην δήλωσή της ότι δεν παραβρέθηκε στα βρετανικά δικαστήρια, όπου προσέφυγε ο Σ. Μιωνής, για οικονομικούς λόγους καθώς «μόνο για παράσταση απαιτούνται 100.000 λίρες». Ακόμη, εγκαλεί τον επιχειρηματία ότι προέβη στην ακραία κίνηση να στείλει δικαστικούς κλητήρες στο σπίτι της και ότι στοχεύει στην ηθική της απαξίωση και οικονομική της εξόντωση.

Αναλυτικά, η δήλωση της Γιάννας Παπαδάκου, όπως αναρτήθηκε σε σελίδα της στο Facebook:

“Η εκστρατεία σπίλωσης μου, η οποία εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια συσκότισης του παγκόσμιου σκανδάλου Novartis, ώστε να μην φωτιστούν ποτέ τυχόν ευθύνες κρατικών αξιωματούχων, συνεχίζεται με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα κέντρα αξιοποιούν μία ιδιωτική διαφορά με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, ώστε να αμαυρώσουν τη δημόσια εικόνα μου. Ο επιχειρηματίας προσέφυγε εσκεμμένα στη Βρετανική και όχι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς γνώριζε ότι κανένας Έλληνας μισθωτός και μάχιμος δημοσιογράφος δε μπορεί να αντέξει το δυσβάσταχτο κόστος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην Μεγάλη Βρετανία, αφού απαιτούνται, μόνο για παράσταση, άνω των 100.000 λιρών! Είναι προφανές ότι σε αυτή τη δίκη μού ήταν αδύνατο να παραστώ, με αποτέλεσμα να καταδικαστώ ερήμην, υποχρεωμένη να καταβάλω το αστρονομικό ποσόν των 128.000 ευρώ!
Στη συνέχεια, ο εν λόγω επιχειρηματίας προέβη, σε πρώτη φάση, στην ακραία και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα και ήθη κίνηση, να στείλει δικαστικούς κλητήρες και, όλως περιέργως, κάθε τους κίνηση να αποθανατίζεται! Τα… ντοκουμέντα κυκλοφόρησαν αμέσως στο διαδίκτυο.
Σε δεύτερη φάση, ο εν λόγω επιχειρηματίας, πληροφορούμαι μέσω του διαδικτύου, συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης και απαξίωσής μου, καθώς και της οικονομικής εξόντωσής μου.
Θεωρώ ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά και ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο, αφού φαίνεται να έχει στόχο τη φίμωση και χαλιναγώγηση της ερευνητικής Δημοσιογραφίας.
Γιάννα Παπαδάκου.
ΥΓ· Αναγνωρίζω το «λάθος μου»! Στα 37 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας γνώμονας ήταν, είναι και θα είναι πάντα το Δημόσιο Συμφέρον, και όχι ο προσωπικός μου πλουτισμός!”.

Η μήνυση Μιωνή 

Από την πλευρά του, ο Σ. Μιωνής κατέθεσε την Πέμπτη μήνυση σε βάρος της δημοσιογράφου για καταδολίευση δανειστών και απάτη.

Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η “Κυπριακή εταιρεία Promanus Limited φαίνεται ότι αγόρασε το 50% του σπιτιού της Γιάννας Παπαδάκου στα Μελίσσια στην εξευτελιστική τιμή των 5.000 ευρώ μετά την έκδοση της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου σε βάρος της”. Ακόμη, την κατηγορεί ότι “η Γιάννα Παπαδάκου, προφανώς για να αποφύγει να μου καταβάλει το ως άνω ποσό ως υποχρεούται πλέον αμετάκλητα, περί τα τέλη Αυγούστου και εντός της εκ του νόμου αναστολής των πράξεων εκτέλεσης, μεταβίβασε το υπό την ιδιοκτησία της 50% του σπιτιού που διαμένει στα Μελίσσια, και το οποίο ποσοστό έχει αντικειμενική αξία 83.000 ευρώ περίπου, για το εξευτελιστικό ποσό των 5.000 ευρώ! στην ως άνω νεοσύστατη κυπριακή εταιρεία Promanus Limited”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:32