search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:39
MENU CLOSE

Η δήμαρχος Πεντέλης δε θέλει ανήλικα προσφυγόπουλα επειδή θα «είναι εντελώς μέσα στην πόλη»!

04.10.2019 07:23
Η δήμαρχος Πεντέλης δε θέλει ανήλικα προσφυγόπουλα επειδή θα «είναι εντελώς μέσα στην πόλη»! - Media

 

Δεν θέλει τη στέγαση, εμμέσως πλην σαφώς, περίπου 300 ανηλίκων προσφυγόπουλων σε πτέρυγα του «Αμαλία Φλέμινγκ» η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Όπως είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6,  το κτήριο αυτό «είναι μέσα στον κεντρικό ιστό της Πεντέλης, είναι 150μ. από σχολεία» προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να ενημερώνομαστε τελευταίοι».

«Οι φήμες λένε ότι θα είναι 200-300 άτομα ανήλικοι. Είναι παιδιά που θα ενηλικιωθούν. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ενσωμάτωση» ισχυρίστηκε η κυρία Κεχαγιά.

«Είναι εντελώς μέσα στην πόλη. Είναι σαν να τους φέρνουν σε μια πλατεία. Το συγκεκριμένο σημείο είναι ακατάλληλο να φιλοξενήσεις 300 παιδιά που η κοινωνία δεν μπορεί να εντάξει» πρόσθεσε η δήμαρχος Πεντέλης και αναρωτήθηκε αν στο κτήριο θα πληρούνται θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Την απόφαση για την παραχώρηση του «Αμαλία Φλέμινγκ» έλαβε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση με θέμα, “Παραχώρηση χρήσης, υπό μορφή χρησιδανείου, του κτιριακού συγκροτήματος της πτέρυγας Μπόμπολα του Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», επί της Λ. Πηγής 6 Μελίσσια, ιδιοκτησίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”. Σύμφωνα με την απόφαση, το κτίριο παραχωρείται μέχρι τις 31-12-2024 και “η χρήση του κτιρίου προορίζεται για εγκατάσταση ανήλικων μεταναστών και προσφύγων”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:39