19/02/2020 02:42:58

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο υπ. Παιδείας (Photos)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο υπ. Παιδείας (Photos) - Media

 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές αντιδρούν στις εξαγγελίες "για αλλαγή του τρόπου με τον οποίο προσμετράται ο βαθμός προαγωγής με διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας για κάθε τάξη" και για "επαναφορά της τράπεζας θεμάτων".

"Η μείωση του αριθμού των εισακτέων με καθιέρωση της βάσης του 10, οι αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αξιολόγηση των σχολείων, αλλά και οι συντηρητικές και αυταρχικές αλλαγές περί αριστείας και ενίσχυσης της "εθνικής συνείδησης των μαθητών" μας βρίσκουν αντίθετους", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση-καλεσμα στην κινητοποίηση.

Οι φοιτητές, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις των Φοιτητικών Συλλόγων που καλούν στην κινητοποίηση, αντιδρούν μεταξύ άλλων στα σχέδια για διαγραφή των σπουδαστών μετά τη συμπλήρωση "ν+2" χρόνων φοίτησης, τη σύνδεση της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων με την αξιολόγηση τους καθώς και τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αλλά και στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Τέλος, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν μόνιμους διορισμούς με βασικό κριτήριο την προϋπηρεσία και όχι το "προσοντολόγιο" για το οποίο σημειώνουν ότι "δίνοντας μόρια σε κάθε προσόντα όπως μεταπτυχιακά, γλώσσες, πληροφορική, σεμινάρια κάθε λογής που στις περισσότερες περιπτώσεις κοστολογούνται από μερικές εκατοντάδες έως και χιλιάδες ευρώ" καλλιεργεί " έναν πλαστό ανταγωνισμό ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους στον οποίο όλοι θα είμαστε ηττημένοι.

Εφόσον τα προσόντα με βάση τον νόμο θα αλλάζουν ανά δυο χρόνια, όλες και όλοι θα βρισκόμαστε σε αέναη εναλλαγή ανάμεσα στην εργασία και την ανεργία και κυρίως σε έναν αγώνα «αριστείας»."

Στην κινητοποίηση καλούν και οι Ομποσπονδίες δασκάλων και καθηγητών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ), που έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.