search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:17
MENU CLOSE

Χ.Α.: Δείχνει να εξαντλείται η δυναμική των αγοραστών

04.10.2019 10:47
Χ.Α.: Δείχνει να εξαντλείται η δυναμική των αγοραστών - Media

 

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ενεργοί επενδυτές έχουν επιλέξει την στάση αναμονής, περιμένοντας τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα στις ΗΠΑ για την πορεία της απασχόλησης και τα οποία μπορεί να καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, τις αποφάσεις της Federal Reserve στην συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με ξένους αναλυτές, τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για την πορεία της μεταποίησης και του κλάδου των υπηρεσιών έχουν πυροδοτήσει προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, μετά τις δύο διαδοχικές μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων που πραγματοποίησε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τους προηγούμενους μήνες.

Από την άλλη, στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων Ε.Ε. – Ηνωμένου Βασιλείου για το “Brexit” ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι “είναι ανοιχτός, αλλά δεν έχει πειστεί, από την τελευταία πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον”.

“Μία εβδομάδα διορία στον βρετανό πρωθυπουργό δίνουν οι Βρυξέλλες, για να παρουσιάσει ένα σχέδιο για το ‘Brexit’ που θα είναι αποδεκτό. Αλλιώς, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αρνηθούν να συζητήσουν το ζήτημα σε κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής αυτόν τον μήνα”, σύμφωνα με τους Times.

Εν τω μεταξύ, μικρή άνοδο σημείωσε η κατασκευαστική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit. Ο δείκτης ΡΜΙ διαμορφώθηκε στις 50,5 μονάδες, από 49,1 τον Αύγουστο.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης, βρήκε τον γενικό δείκτη όχι μόνο να έχει απωλέσει το σύνολο των αρχικών του κερδών, αλλά να έχει γυρίσει και σε αρνητικό πρόσημο, δοκιμάζοντας τιμές χαμηλότερα των 820 μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης, αν και ξεκίνησε με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, αναρριχόμενος μέχρι τις 833,11 μονάδες (+1,25%), έχει γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο, με, μέχρι στιγμής, ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 819,04 μονάδες (-0,46%), ενώ σημαντική καθίζηση σημειώνει ο τζίρος, ο οποίος μόλις και πλησιάζει τα 22 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με αξιοσημείωτα κέρδη κινείται μόνο η μετοχή της Lamda Development (+1,21%), ενώ από τους τίτλους που υποχωρούν προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, οι μεγαλύτερες απώλειες για Εθνική (-1,90%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,85%), Aegean Airlines (-1,87%), Ελλάκτωρα (-1,49%), ΕΧΑΕ (-1,13%) και ΟΛΠ (-1,33%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, τυχόν κλείσιμο του γενικού δείκτη με αρνητικό πρόσημο, θα είναι εμφατική επίδειξη αδυναμίας και δεν αποκλείεται να φέρει νέο κύμα πωλήσεων στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, σε περίπτωση υποτροπής του διεθνούς χρηματιστηριακού κλίματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:16