search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:42
MENU CLOSE

Βρετανική κυβέρνηση: Συνεχίζονται οι συνομιλίες με την ΕΕ

04.10.2019 13:26
Έκκληση Ιταλίας-Ισπανίας στην Κομισιόν να ανοίξει τα ευρωπαϊκά σύνορα - Media

 

Περαιτέρω «τεχνικές συνομιλίες» με τις Βρυξέλλες, σε ό,τι αφορά τις νέες προτάσεις της βρετανικής κυβέρνησης για μία συμφωνία για την αποχώρηση, πραγματοποιεί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, για ευρωπαϊκά θέματα, Ντέιβιντ Φροστ.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι οι συνομιλίες ενδέχεται να συνεχιστούν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. «Νομίζω είναι σαφές ότι όλες οι πλευρές θέλουν μία συμφωνία. Αυτό που κάναμε ήταν να θέσουμε δίκαιες και λογικές προτάσεις για να διαπραγματευτούμε μία νέα συμφωνία. Η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή, με την οποία προφανώς θα διαπραγματευτούμε, καλωσόρισε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τις συνομιλίες και να κάνουμε πρόοδο προς τη συμφωνία» είπε, και πρόσθεσε: «είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου».

Η επιβεβαίωση από την κυβέρνηση έγινε μετά από δηλώσεις του Ιρλανδού αναπληρωτή πρωθυπουργού, Σάιμον Κόβενι, ότι πολλοί ενωτικοί της Βόρειας Ιρλανδίας δεν υποστηρίζουν τις τελωνειακές προτάσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, επειδή δεν είναι αρκετά κατανοητό ότι θα διασφαλιστεί το εμπόριο χωρίς ελέγχους στο νησί της Ιρλανδίας. Χαρακτήρισε ωστόσο τις προτάσεις ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» που όμως ενέχουν προβλήματα και θα πρέπει να αναλυθούν περεταίρω.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, η ΕΕ έδωσε προθεσμία μίας εβδομάδας στη Βρετανία, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στα σημεία των προτάσεών της που θεωρεί κρίσιμα για τις εγγυήσεις προς την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, διαφορετικά δεν θα υπάρξουν επίσημες διαπραγματεύσεις επί του σχεδίου πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 17 Οκτωβρίου.

Το βρετανικό δίκτυο BBC, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα που κατατέθηκαν σε σκοτσέζικο δικαστήριο, μετέδωσε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα αποστείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας αναβολή του Brexit, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία διαζυγίου έως τις 19 Οκτωβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:42