26/05/2020 10:46:42

Υπ. Παιδείας: Αυτό προωθούμε για την αναγνώριση των πτυχίων

Υπ. Παιδείας: Αυτό προωθούμε για την αναγνώριση των πτυχίων - Media

 

Διευκρινίσεις για τις προθέσεις του αναφορικά με την επαγγελματική αναγνώριση πτυχιούχων ευρωπαϊκών ΑΕΙ που συνεργάζονται με ελληνικά κολέγια έδωσε το υπουργείο Παιδείας μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί από τις δηλώσεις της υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που θα εισαχθούν προς συζήτηση στη Βουλή προσεχώς, επαναφέρεται η δυνατότητα αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κρατών-μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών.

Περαιτέρω, διατηρείται η δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με την Οδηγία 2005/36/ΕΚ, όπως ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη με το Π.Δ. 38/10 και ισχύει.

Επίσης, διευκολύνεται διαδικαστικά η διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων. Σημειωτέον ότι οι μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις που διαπιστώνονται από τη σημερινή λειτουργία του ΣΑΕΠ, θέτουν ζητήματα συμβατότητας του ελληνικού δικαίου με τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τα κράτη-μέλη από το ενωσιακό δίκαιο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.