search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:20
MENU CLOSE

Τι είπε ο Μοσκοβισί στον Τσίπρα για το δημοσιονομικό κενό

04.10.2019 14:43
4914381.jpg
 
Για την οικονομική πορεία της Ελλάδας αλλά και τις εξελίξεις στην ΕΕ συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πιέρ Μοσκοβισί το πρωί στο πλαίσιο της επίσκεψης του δεύτερου στην Αθήνα.
 
Με ανάρτησή του στο facebook ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ένα στίγμα για όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση:
 
«Με τον Πιερ Μοσκοβισί, στην τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα ως Επίτροπος Οικονομικών, δε συζητήσαμε μόνο για τη πορεία της ελληνικής οικονομίας. Άλλωστε επί τεσσεράμισι χρόνια κάναμε πολλά, σε αντίξοες συνθήκες, για να μπορούν όλοι σήμερα στην Ευρώπη να μιλάνε για ένα μικρό θαύμα. Από τη χρεοκοπία και τα άδεια ταμεία αφήσαμε πίσω μας 37 δισ. ευρώ και σταθερή ανάπτυξη. Περισσότερο κουβεντιάσαμε για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά και για το μέλλον της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Συμφωνήσαμε να παραμείνουμε σε επικοινωνία».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Πιερ Μοσκοβισί αποκάλυψε στον Αλέξη Τσίπρα πως το ύψος του δημοσιονομικού κενού είναι «τουλάχιστον 1 δις» και θα χρειαστούν μέτρα για να καλυφθεί. Είπε επίσης ότι οι θεσμοί δεν δέχονται να συνυπολογιστούν τα ANFA’s στο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%.
 
Κυβερνητική πηγή μιλώντας στην οικονομική ιστοσελίδα Capital.gr διαβεβαίωσε ότι στον προϋπολογισμό του 2020 δεν θα υπάρχει κενό και δεν θα περιλαμβάνονται πρόσθετα μέτρα .
 
Ο ίδιος ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στις δημόσιες δηλώσεις του παραδέχτηκε την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού χωρίς ωστόσο να αναφέρει το ύψος του καθώς όπως υπογράμμισε «είναι άνευ αξίας γιατί είναι ένας αριθμός που αλλάζει κάθε μέρα, για αυτό δεν θα δώσω κάποιον αριθμό, αλλά δουλεύουμε μαζί με τις ελληνικές αρχές για να μειώσουμε το κενό».
 
Στην αξιωματική αντιπολίτευση πάντως φαίνεται να εκτιμούν ότι το ύψος του κενού είναι αρκετά μεγάλο ώστε να υποστηρίζει κανείς ότι δε θα χρειαστούν μέτρα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:17