search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:43
MENU CLOSE

Μουζάλας «καρφώνει» κυβέρνηση: Κάνει «διαχείριση πανικού», πρόσφυγες οι περισσότεροι που φθάνουν στην Ελλάδα (Video)

04.10.2019 15:29
Καταγγελία Μουζάλα για απειλές κατά της ζωής του μετά τα «ψεύδη» Μηταράκη - Media
 
Για αμετροέπεια και προπαγανδιστική προσέγγιση του προσφυγικού κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και καταγράφει με αριθμούς τα «ψέματα», όπως λέει, της ΝΔ.
 
«Λένε με απίστευτη αμετροέπεια ότι θα σφραγίσουν τον Έβρο. Αυτό δε γίνεται, ο Έβρος είναι 160 χλμ και είναι ποτάμι. Όταν περάσει και πάει στη δικιά σου νησίδα, τον παίρνεις στην χώρα σου. Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι μπορούν οι στρατιωτικοί ή οι αστυνομικοί να τους περάσουν στην Τουρκία παραβιάζοντας τις διεθνείς διαδικασίες και τη νομιμότητα» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Open Beyond.
 
Όπως σημείωσε, «ακούγονται ανόητα πράγματα όπως γιατί το λιμενικό δεν τους παίρνει να τους πάει στην Τουρκία. Με βάση το διεθνές δίκαια οι Τούρκοι θα κατασχέσουν το περιπολικό και θα φυλακίσουν τους ανθρώπους».
 
Ο Γ. Μουζάλας τόνισε ότι η διαχείριση που γίνεται από τη ΝΔ είναι διαχείριση πανικού σε μία κατάσταση που είναι ανησυχητική αλλά όχι για πανικό. «Το 2015 η χώρα μας αντιμετώπισε 10.000 αφίξεις την ημέρα, όχι 400. Οι 400 αφίξεις σήμερα είναι 92% λιγότερες από αυτές που γινόταν το 2015. Στη Μόρια η κατάσταση ξεχείλισε λόγω κακής διαχείρισης, στη στιγμή που επί 3,5 χρόνια δεν ξεπέρασε ποτέ τις 6.000. Μέσα σε 3 μήνες έφτασε σήμερα τις 13.000. Δεν είναι μόνο ότι αυξήθηκαν οι ροές, αλλά σταμάτησαν οι ευάλωτοι να έρχονται στην ενδοχώρα. Υπάρχουν στη Μόρια 7.000 άνθρωποι έτοιμοι να έρθουν στην ενδοχώρα» εξήγησε.
 
Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι υπάρχει μία προσπάθεια να δημιουργηθεί πανικός αντί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. «Είναι εξαιρετικά ύποπτο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι το πρόβλημα δεν είναι πια προσφυγικό αλλά μεταναστευτικό. Λένε ψέματα. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη υπουργικό συμβούλιο που να καθορίζει αν είναι μεταναστευτικό ή προσφυγικό, το κάνουν οι υπηρεσίες» τόνισε.
 
Παράλληλα κάλεσε τους δημοσιογράφους να διερωτηθούν για ποιο λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει ότι μόλις το 7% είναι πρόσφυγες, τη στιγμή που η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Όπως τόνισε ο Γ. Μουζάλας, «αυτό το μήνα στη Μυτιλήνη ήρθαν 5.000 άνθρωποι. Από το Αφγανιστάν ήταν το 40% (το προσφυγικό προφίλ του Αφγανιστάν είναι 70%), από τη Συρία το 21% (προσφυγικό προφίλ 92%), από το Κογκό 9,5% (προσφυγικό προφίλ 30%), από το Ιράκ 8% (προσφυγικό 45%) και από την Παλαιστίνη 6,6% (προσφυγικό προφίλ 90%)».
 
«Θέλουν να περάσουν στους Έλληνες μία αντίληψη ότι δεν είναι οι πρόσφυγες που λυπάσαι αλλά οι μετανάστες. Παρότι ο μετανάστης έχει επίσης δικαιώματα. Είναι ψέματα».
 

Πηγή: avgi.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:42