search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:26
MENU CLOSE

Οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στη συνάντηση Βαρβιτσιώτη με την Κινέζα πρέσβη

04.10.2019 15:44
Βαρβιτσιώτης: Αυτά είναι τα μέτρα που έχουμε λάβει για τις συνέπειες του Brexit - Media

 

Θέματα διμερούς συνεργασίας ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών στη Σανγκάη μεταξύ 5 και 10 Νοεμβρίου και ακολούθως της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου

Προέδρου, Xi Jinping, στη χώρα μας μεταξύ 10 και 12 Νοεμβρίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με την πρεσβευτή της Κίνας στη χώρα μας, Τσιγιουέ Τσανγκ (Zhang Qiyue).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών της με την Κίνα, τόσο σε διμερές πλαίσιο όσο και μέσω της συμμετοχής της Ελλάδας στις πρωτοβουλίες «17+1» και «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος». Επίσης, αναφέρθηκε «στις δυνατότητες διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την επιθυμία προσέλκυσης κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η Κινέζα πρέσβης αναφέρθηκε στο άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, οι οποίες έχουν αναβαθμισθεί στο επίπεδο της Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης. Ιδιαίτερη αναφορα έκανε, όπως σημειώνεται επίσης, «στην κομβικής σημασίας συνεισφορά του κ. Βαρβιτσιώτη κατά τη θητεία του ως υπουργός Ναυτιλίας στην υλοποίηση της επένδυσης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά».

Τέλος, η κα Τσανγκ μετέφερε περαιτέρω το έντονο ενδιαφέρον Κινέζων επιχειρηματιών για την πραγματοποίηση επενδύσεων στη χώρα μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:24