search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:35
MENU CLOSE

Αποκαλύφτηκε το επιθετικό ελικόπτερο των ΗΠΑ που θα διαδεχθεί το Apache (Photo)

04.10.2019 15:59
Αεροπορία Στρατού: Εξετάζεται η αγορά νέου τύπου επιθετικού ελικοπτέρου; - Τι απαντά ο ΥΠΕΘΑ - Media

 

Η Bell Textron, ανακοίνωσε το νέο ελικόπτερο, Bell 360 Invictus, καθώς η εταιρεία συμμετέχει στο πρόγραμμα Μελλοντικό Ελικόπτερο Επιθετικής Αναγνώρισης – Πρωτότυπο Ανταγωνισμού (Future Attack Reconnaissance Aircraft Competitive Prototype – FARA-CP) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Bell 360 Invictus πληροί ή υπερβαίνει τις απαιτήσεις όπως αυτές ορίζονται από την σύμβαση FARA.

“Το Bell 360 θα παρέχει βελτιωμένη επίγνωση κατάστασης πεδίου μάχης, όπως επίσης και καταστρεπτικές επιλογές, για την υποστήριξη των δυνάμεων ελιγμού σε προσιτό κόστος”, δήλωσε ο Βινς Τόμπιν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος των Στρατιωτικών Επιχειρήσεων στην Bell. “Η πολυχωρική μάχη θα είναι περίπλοκη, και η ομάδα μας προσφέρει μια ιδιαίτερα ικανή, μικρού ρίσκου λύση για να ανταποκριθεί με αυτοπεποίθηση τις επιχειρησιακές απαιτήσεις ενός βιώσιμου στόλου”.

Η σχεδίαση του Bell 360 Invictus τονίζει τις εξαιρετικές ικανότητες χρησιμοποιώντας δοκιμασμένες τεχνολογίες για να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του FARA του Στράτου των ΗΠΑ σε προσιτό κόστος και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με την Bell. Ένα παράδειγμα είναι η σχεδίαση του συστήματος στροφείου του Invictus, το οποίο βασίζεται στο σύστημα στροφείου του Bell 525 Relentless το οποίο έχει δοκιμαστεί και επαληθευτεί σε ταχύτητες που ξεπερνούσαν την πραγματική ταχύτητα (TAS) των 200 κόμβων.

Αυτό το εξελιγμένο αεροσκάφος θα έχει μετασχηματιστική επίδραση δια μέσου των νέας γενιάς πτητικών αποδόσεων, αυξημένης ασφάλειας και της μεγαλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα -όλα για την παροχή αποφασιστικών δυνατοτήτων.

Κάποια απο τα σημαντικά χαρακτηριστικά του Invictus περιλαμβάνουν:

Πτέρυγα ανύψωσης κοινής χρήσης για μείωση της απαίτησης ανύψωσης του στροφείου κατά την εμπρόσθια πτήση που καθιστά εφικτή την ικανότητα ελιγμών υψηλής ταχύτητας.

Συμπληρωματική μονάδα ισχύος αυξάνει την απόδοση κατά τις απαιτήσεις μεγάλης ισχύος.

Στιβαρό αρθρωτό κύριο στοφείο με μεγάλη ικανότητα κώπησης που επιτρέπει την πτήση σε μεγάλη ταχύτητα.

Σύστημα ελέγχου πτήσης Fly-by-wire – συνδυάζει τεχνολογίες, μειώνει τον φόρτο εργασίας πιλότου και παρέχει ενα μονοπάτι στην αυτόνομη πτήση.

Ταχύτητα: >185 κόμβους TAS.

Ακτίνα μάχης: 135 ναυτικά μίλια>90 λεπτά χρόνο στον σταθμό.

Επίτευξη τιμής 4k/95F αιώρησης εκτός επίδρασης του εδάφους (HOGE).

Οπλισμένο με πυροβόλο 20 χλστ, ενσωματωμένο εκτοξευτή πυρομαχικών με ικανότητα ενσωμάτωσης αεροπορικών επιδράσεων και μελλοντικών όπλων, όπως επίσης και τα πυρομαχικά του υφιστάμενου οπλοστασίου.

Προαίρεση για επαυξημένη επίγνωση κατάστασης και τεχνολογίες αισθητήρων.

Προσέγγιση αρθρωτού ανοικτού συστήματος (MOSA) που καθίσταται εφικτή από την ψηφιακή ραχοκοκκαλιά της Collins Aerospace.

Άρτιας σχεδίασης διαδικασίες ολοκληρωμένης υποστήριξη κύκλου ζωής για την έγκαιρη εξασφάλιση υψηλού ρυθμού λειτουργίας/επιχειρήσεων (OPTEMPO) στις πολυχωρικές επιχειρήσεις.

Μοντέλο κατασκευής σχεδίαση-όπως-θα-κατασκευαστεί και κατάλληλα εργαλεία ψηφιακών απειλών για ενίσχυση του χαμηλού κόστους της αξιοπιστίας και της εκπαίδευσης μέσω του κύκλου ζωής του ελικοπτέρου.

“Η Bell δεσμεύεται να προμηθεύσει τον Στρατό των ΗΠΑ την πιο οικονομικά προσιτή, πιο βιώσιμη, λιγότερο περίπλοκη και χαμηλού ρίσκου λύση μεταξύ των πιθανόν διαμορφώσεων FARA, ενώ πληροί όλες τις απαιτήσεις”, δήλωσε ο Κίθ Φλαϊλ. Αντιπρόεδρος των Εξελιγμένων Συστημάτων Κάθετης Ανύψωσης στην Bell. “Το 360 Invictus είναι για εμάς μια συναρπαστική ευκαιρία να συνεχίσουμε την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού του Στρατού. Αυτή είναι η επόμενη λύση για να διασφαλιστεί οτι οι Στρατιώτες διαθέτουν τον καλύτερο διαθέσιμο εξοπλισμό για τις πολυχωρικές επιχειρήσεις”.

Η Bell διαθέτει την εμπειρία στην παροχή επιθετικών και αναγνωριστικών ελικοπτέρων στον Στρατό των ΗΠΑ, όπως το Kiowa Warrior το οποίο προσέφερε μεγάλη αξιοπιστία μέσα απο περισσότερες απο 850000 ώρες πτήσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33