search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:50
MENU CLOSE

Της σωτηρίας ημών το Κεφάλαιον…

12.02.2010 09:17
Της σωτηρίας ημών το Κεφάλαιον... - Media

Ότι θα σωθούμε…θα σωθούμε!  Το έγραψε η γαλλική “ Le Monde” στο σεπτό εξώφυλλό της. Το δήλωσε με την ιδιότητα του προέδρου της Ε.Ε. ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο (ο θα- πατέρας μας… τέρας μας… τέρας μας), το ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι που μέχρι πρότινος μας θεωρούσε οικονομικές ρόμπες, αδειανά ευρωπουκάμισα, τσόλια της ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Το επικοινώνησε, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, με ζέση ο Ζαν Κλοντ Τρισέ. Πεποίθηση σωτηρίας άρχισε να αναδίδει κι ο γουρλομάτης Ζοζέ Μπαρόζο… Μιλάει για την Ελλάδα και αρωματίζει με τη στίξη του την αποσύνθεσή μας, ως αφρόζο… «Μπαρόζο… Μπαρόζο… Μπαρόζο! Ουφ! Ανάσανα!».

Ότι θα σωθούμε…θα σωθούμε!  Το έγραψε η γαλλική “ Le Monde” στο σεπτό εξώφυλλό της. Το δήλωσε με την ιδιότητα του προέδρου της Ε.Ε. ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο (ο θα- πατέρας μας… τέρας μας… τέρας μας), το ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι που μέχρι πρότινος μας θεωρούσε οικονομικές ρόμπες, αδειανά ευρωπουκάμισα, τσόλια της ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Το επικοινώνησε, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, με ζέση ο Ζαν Κλοντ Τρισέ. Πεποίθηση σωτηρίας άρχισε να αναδίδει κι ο γουρλομάτης Ζοζέ Μπαρόζο… Μιλάει για την Ελλάδα και αρωματίζει με τη στίξη του την αποσύνθεσή μας, ως αφρόζο… «Μπαρόζο… Μπαρόζο… Μπαρόζο! Ουφ! Ανάσανα!». Αντιλαλούν οι μεντεσέδες και τα κιγκλιδώματα της γερμανικής Καγκελαρίας «Η Ελλάδα δεν πρέπει να βουλιάξει. Εκτός αν το κάνει με γερμανικό υποβρύχιο!¨

Δεν έγινε μιράκολο! Έγινε πιασέκολο! Βασικά, το ξανασκέφτηκε το πράγμα η αυστηρά Ευρώπη. Αν μπάσει νερά το νοτιοανατολικό δεξί άκρο της γηραιάς ηπείρου, θα κινδυνέψει να βυθιστεί όλη φρεγάτα…  Όταν πεινάει μία συνοικία, οι ταραχές μπορεί να επεκταθούν και στο Κέντρο… Έτσι συνέβη κάποτε και στο Παρίσι. Δεν πεινούσαν τα Ανάκτορα. Πεινούσαν τα περίχωρα. Αλλά στο τέλος βανδαλίστηκαν και οι Βερσαλλίες…

Οι συνενωσίτες μας αποφάσισαν λοιπόν να φυλάξουν τα ρούχα του ευρώ, για να έχουν τα μισά (προς το παρόν) και υπερπολλαπλάσια (όταν η επένδυση στη σωτηρία μας, θα αρχίσει να αποδίδει). Θα μας κυκλώσουν τετραγωνικά. Θα βάλουν πλάτη αλλά θα μας παρακολουθούν κι απ’ την πλάτη. Κι όταν λέμε πλάτη, δεν εννοούμε απαραίτητα «κεφάλαια». Δεν εννοούμε χρήματα που μένουν. Εννοούμε λόγια που πετάνε. Η στήριξη θα είναι πολιτική. Θα προσφέρουν ούτως ειπείν τον καλό τους λόγο, ένα χάδι, μια αγκαλιά κι ένα δάνειο από τρίτους με κομματάκι χαμηλότερο επιτόκιο. Για να ανταποδώσουμε εμείς ωστότο, δε θα βάλουμε απλώς (σκυμμένη) πλάτη. Δε θα βάλουμε μόνο λόγια που πετάνε. Θα βάλουμε και χρήμα που μένει. Διψάει η δυτικοευρωπαϊκή βιομηχανία για πελάτες καταχρεωμένους που ξεχρεώνουν, περαιτέρω χρεωνόμενοι. Αυτό υπαγορεύει της σωτηρίας ημών το Κεφάλαιον. Πίστευε λοιπόν και μη ερεύνα!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:48