28/09/2020 01:44:04

Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια    

Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την κατασκευή  γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια     - Media

 

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στηρίζει ανεπιφύλακτα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή δημοσιεύματα κατά της μελέτης υπογειοποίησης οδών πέριξ του γηπέδου.

Στον ένα μήνα θητείας της νέας περιφερειακής αρχής, τονίζει ο περιφεριάρχης Γ. Πατούλης, «έγιναν περισσότερα βήματα μπροστά, στην υλοποίηση των έργων που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, από όσα είχαν γίνει τον προηγούμενο χρόνο».

Την επόμενη βδομάδα, ανακοινώνει ό ίδιος, έχει προγραμματιστεί στο γραφείο μου συνάντηση με τη διοίκηση και τους τεχνικούς συμβούλους της ΑΕΚ, με τη συμμετοχή των αρμοδίων τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπου θα τεθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει και να εκτελέσει η Περιφέρεια Αττικής, με βάση την ισχύουσα εθνική νομοθεσία για την εκτέλεση των δημοσίων έργων.

Επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΚ για καθυστερήσεις στα έργα 

Νωρίτερα η ΠΑΕ ΑΕΚ με επιστολή της εξέφρασε την ανησυχία της στην Περιφέρεια Αττικής για την κωλυσιεργία που υπάρχει στα συνοδευτικά πλην όμως απαραίτητα έργα για το νέο της γήπεδο
Την έντονη ανησυχία της για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής στην έναρξη της υπογειοποίησης και των συνοδών έργων αλλά και για την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη φάση του έργου που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια εκφράζει η ΠΑΕ ΑΕΚ με επιστολή της στον Γιώργο Πατούλη. Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», η πλευρά της «Ένωσης» έχει φτάσει το έργο στο επίπεδο που έπρεπε, αλλά δεν υπάρχει η αντίστοιχη πρόοδος από την Περιφέρεια στις διαδικασίες που εξαρτώνται από αυτήν.

Σημειώνεται πως πριν επέλθει η αλλαγή στην διοίκηση της Περιφέρειας είχαν ολοκληρωθεί από την διοίκηση της Ρένας Δούρου όλες οι τυπικές διαδικασίες, τόσο για να προχωρήσει το έργο της υπογειοποίησης, όσο και η χορήγηση σε τρεις φάσεις, του ποσού με το οποίο επιδοτεί η Περιφέρεια, την κατασκευή μέρους του γηπέδου. Ο Γιώργος Πατούλης στις 2 Ιουλίου, πριν αναλάβει καθήκοντα, είχε επισκεφθεί το εργοτάξιο και είχε κάνει δηλώσεις στήριξης του έργου, ωστόσο έκτοτε δεν υπάρχει καμία πρόοδος.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει την ανησυχία της σε ήπιους τόνους αναφέροντας πως δεν δικαιολογείται αυτή η καθυστέρηση, από την στιγμή που έχει ολοκληρωθεί όλο το κομμάτι των εργασιών που απαιτούταν από την πλευρά της «Ένωσης». Οι «κιτρινόμαυροι» ζητούν από τον Περιφερειάρχη να προχωρήσει σε προσωπικές ενέργειες για «τρέξουν» οι διαδικασίες, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό έργο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, που έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει με ίδια κεφάλαια και χωρίς δανεισμό..

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.