search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:20
MENU CLOSE

Έξαλλος ο Ρέντσι, μηνύει τον πρώην σύμβουλο του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλο

04.10.2019 18:50
Ιταλία: Πιθανή η αποχώρηση του Ματτέο Ρέντσι από την κυβερνητική πλειοψηφία - Media
 
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να καταθέσει μήνυση σε βάρος του Τζορτζ Παπαδόπουλου, πρώην στενού συνεργάτη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επειδή τον δυσφήμισε λέγοντας ότι προσπάθησε να υπονομεύσει την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου το 2016.
 
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Verita ο Παπαδόπουλος είπε ότι πιστεύει πως ο Ρέντσι ενεργούσε κατ’ εντολή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για να πλήξει τον Τραμπ ενόψει των εκλογών.
 
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ιταλός πολιτικός ανέφερε ότι η κατηγορία του Παπαδόπουλου “πλήττει σοβαρά” την εικόνα τουο και πρόσθεσε: “Θα τα πούμε στο δικαστήριο”.
 
Ο Παπαδόπουλος, που μέχρι τότε ήταν άγνωστος, εργάστηκε ως σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο. Τον Οκτώβριο του 2017 δήλωσε ένοχος επειδή είπε ψέματα στο FBI για τις επαφές που είχε με πρόσωπα τα οποία ισχυρίζονταν ότι διατηρούσαν δεσμούς με υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους. Τότε είχε υποστηρίξει ότι ένας Μαλτέζος καθηγητής πανεπιστημίου, ο Τζόζεφ Μιφσούντ, του είπε τον Απρίλιο του 2016 ότι η Ρωσία διέθετε επιβαρυντικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλο του Τραμπ στις εκλογές.
 
Ο Παπαδόπουλος γνώρισε τον καθηγητή στη Ρώμη και στη σημερινή συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι η CIA και το FBI χρησιμοποιούσαν “ανθρώπους σαν τον Μιφσούντ” για να τον κατασκοπεύουν και να σαμποτάρουν την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ. “Νομίζω ότι ήταν αδύνατον να γίνει μια τέτοια επιχείρηση χωρίς να την γνωρίζει η τότε κυβέρνηση. Ο Ρέντσι έπαιρνε εντολές από κάποιος και υπάκουε με μεγάλη του χαρά”, φέρεται να δήλωσε.
 
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ είχε μυστικές επαφές με τους επικεφαλής των ιταλικών υπηρεσιών πληροφοριών στη Ρώμη, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η κυβέρνηση Τραμπ για το πώς ξεκίνησε η έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15