27/06/2019 07:26:22
26.4.2012

Προφυλακιστέα η κόρη Τσοχατζόπουλου

Προφυλακιστέα η κόρη Τσοχατζόπουλου - Media

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή της υπόθεσης, στο οποίο διατυπώνονται οι θέσεις της για την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η κόρη του προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού, στις 25 Μαΐου 2006 φέρεται -σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενο ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας- μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, να αγόρασε διαμέρισμα-μεζονέτα στο Κολωνάκι, επιφανείας402 τετραγωνικών μέτρων. Το επίμαχο ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκε στην κατασκευαστική εταιρεία προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια εξωχώρια που ανήκε στον πρώην υπουργό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου «επωφελήθηκε» από την δραστηριότητα της οργάνωσης που λειτουργούσε για τους σκοπούς της απόκρυψης παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη δομή της (της οργάνωσης) στην αλλοδαπή. Αναφέρεται, επίσης, ότι η συμμετοχή της στην οργάνωση αυτή δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί.

Ελεύθερη η Αικατερίνη Σταμάτη

Εν τω μεταξύ, ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε η θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου Αικατερίνη Σταμάτη, μετά την απολογία της στον ανακριτή.

Σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε η κατηγορούμενη στον ανακριτή για πρώτη φορά προκύπτει ευθεία σύνδεση του πρώην υπουργού με την offshore εταιρία Torcaso.

Ειδικότερα, η Αικατερίνη Σταμάτη υποστήριξε πως ο σύζυγος της κόρης της, Γερμανός υπήκοος, της έστελνε χρήματα προκειμένου να πληρώνει τα συνεργεία που έχτιζαν το εξοχικό του ζευγαριού στο Πόρτο Ράφτη.

Όταν ζήτησε από τον γαμπρό της το 2001 να της στείλει τρία εκατ. δραχμές προκειμένου να αποπληρώσει τα κατασκευαστικά συνεργεία, εκείνος επειδή ήταν σε διακοπές εκτός Γερμανίας, ζήτησε αντ' αυτού να καταθέσει το ποσό στον λογαριασμό της ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Το εν λόγω έμβασμα ωστόσο είχε τελικά ως καταθέτη την εταιρία Torcaso.

Η Αικατερίνη Σταμάτη αρνήθηκε το κατηγορητήριο, ενώ υποστήριξε ότι αντιμετωπίζεται ως επαγγελματίας εγκληματίας απλώς «γιατί έλαβα εν αγνοία μου και άπαξ από εταιρία συμφερόντων του κ. Τσοχατζόπουλου χρήματα».

Ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης ο οποίος είχε κληθεί σε απολογία σήμερα, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να  απολογηθεί αύριο, οπότε απολογείται και η σύζυγος του πρώην υπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.