search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:55
MENU CLOSE

Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη

05.10.2019 08:30
Ερντογάν: Η μάχη μας δεν είναι ενάντια στους Κούρδους, αλλά ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις - Media

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει αεροπορική και χερσαία στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία, όπου η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον δεν έχουν ακόμη εγκαθιδρύσει μια σχεδιαζόμενη «ασφαλή ζώνη».

«Κάναμε τις προετοιμασίες μας, κάναμε τα επιχειρησιακά μας σχέδια, δώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει αεροπορικές και χερσαίες ενέργειες και πως αυτές μπορεί να αρχίσουν «ακόμη και σήμερα ή αύριο».

Οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στη μεθόριο με τη Συρία από κοινού με την Τουρκία, όμως η Άγκυρα έχει δηλώσει πως δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο και έχει επανειλημμένα απειλήσει να πραγματοποιήσει εκεί στρατιωτικές επιχειρήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:55