search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:50
MENU CLOSE

Κρήτη: Απόφαση πρόσθετης χρηματοδότησης για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

06.10.2019 11:25
Κρήτη: Απόφαση πρόσθετης χρηματοδότησης για το «Εξοικονομώ κατ

 

Απόφαση πρόσθετης χρηματοδότησης για το πρόγραμμα “εξοικονομώ κατ’ οίκον” από το Περιφερειακό Πρόγραμμα “Κρήτη 2014-2020”, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

“Η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί με 10 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα “εξοικονομώ κατ’ οίκον”, προκειμένου να συμπεριληφθεί το σύνολο των κατοικιών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο νησί, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας”, δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι 900 επιπλέον προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα, αλλά δεν χρηματοδοτήθηκαν διότι είχαν εξαντληθεί οι πόροι.

Να σημειωθεί πως στον πρώτο κύκλο έχουν ενταχθεί προτάσεις που κατατέθηκαν για περίπου 2.000 κατοικίες και με ποσό κοντά στα 20 εκατ. ευρώ. Στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος, το ποσό ξεπερνούσε τα 13 εκατ. και μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης θα ανέλθει στα 23 εκατ. ευρώ και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση σε περισσότερες από 2.000 κατοικίες. Συνολικά το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ φτάνει τα 43 εκατ. ευρώ και θα καλύψει ανάγκες για 4.000 περίπου κατοικίες στο νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:50