search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:26
MENU CLOSE

Πρέσβειρα ΗΠΑ στην Κύπρο: Οι πρακτικές της Τουρκίας στην ΑΟΖ δεν γίνονται αποδεκτές

06.10.2019 12:55
Πρέσβειρα ΗΠΑ στην Κύπρο: Οι πρακτικές της Τουρκίας στην ΑΟΖ δεν γίνονται αποδεκτές  - Media

 

Έχουμε κάνει σαφές στην Τουρκία ότι τέτοιες προκλητικές ενέργειες δεν είναι αποδεκτές, δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκάρμπερ, μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης κατά την οποία οι εργαζόμενοι στην πρεσβεία με επικεφαλής την κ. Γκάρμπερ, η ExxonMobil και εθελοντές της ομάδας Lets make Cyprus Green, καθάρισαν την περιοχή Καρνάγιο, στη Λεμεσό.

Ερωτηθείσα για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, η Αμερικανίδα πρέσβειρα αναφέρθηκε στις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. «Όπως ανέφερε χθες ο Μάικ Πομπέο, οι όποιες δραστηριότητες στα διεθνή ύδατα, διέπονται από κανόνες. Έχουμε κάνει σαφές στην Τουρκία ότι τέτοιες ενέργειες δεν γίνονται αποδεκτές. Εμείς θα συνεχίσουμε μέσω της διπλωματικής οδού να διασφαλίσουμε αυτούς τους κανόνες», είπε.

Ερωτηθείσα πώς θα γίνει αυτό, η κυρία Γκάρμπερ αρκέστηκε να απαντήσει ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε επάνω σ’ αυτό το θέμα πολύ σκληρά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον».

Την παραλία του Καρνάγιο στη Λεμεσό καθάρισαν οι εργαζόμενοι στην αμερικανική πρεσβεία με επικεφαλής την πρέσβειρα, Τζούντιθ Γκάρμπερ, την ExxonMobil και εθελοντές της ομάδας Lets make Cyprus Green.  «Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να μάθουν περισσότεροι άνθρωποι εδώ στην Κύπρο, πώς μπορούν να προστατεύουν τις παραλίες αυτού του υπέροχου νησιού», ανέφερε σε δηλώσεις της η κυρία Γκάρμπερ.

Η  Αμερικανίδα πρέσβειρα εξέφρασε την ευαρέσκεια της για την πολύ σημαντική προσπάθεια. «Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε σήμερα με την εταιρεία ExxonMobil και την Lets make Cyprus Green, για τον καθαρισμό αυτής της παραλίας. Το τι  υπάρχει μέσα στους ωκεανούς, είναι πολύ σημαντικό γιατί οι ωκεανοί είναι πολύ σημαντικοί για όλους μας, για την ύπαρξη ζωής σε αυτό τον πλανήτη. Και πιστεύω όλοι έχουμε δει ότι με βάση μελέτες, μέχρι και το 2050 θα υπάρχει μεγάλη ποσότητα πλαστικού, καταστρέφοντας ουσιαστικά τους ωκεανούς και τη θαλάσσια ζωή».

Η εκστρατεία, όπως είπε, δίνει την ευκαιρία σε περισσότερους πολίτες της Κύπρου να μάθουν να προστατεύουν τον τόπο τους. Γίνονται πολλές τέτοιες ενέργειες και είναι πολύ περήφανοι που μαζεύουν τα σκουπίδια από το υπέροχο αυτό νησί, είπε.

Από πλευράς του ο Διευθυντής της εταιρείας ExxonMobil, Βαρνάβας Θεοδοσίου, τόνισε ότι η προσπάθεια αποτελεί το δικό τους λιθαράκι για να κρατήσουμε  την Κύπρο μακριά από σκουπίδια. «Οπότε είμαστε στο Καρνάγιο Λεμεσού μια ιδιαίτερα προβληματική παραλία αλλά νομίζω κάνουμε όπως θα είδατε και εσείς καλή πρόοδο», είπε.

Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε το πρωί και στα πλαίσια της οι συμμετέχοντες περισυνέλλεξαν μεγάλο αριθμό από σακούλες με άχρηστα υλικά κάποια εκ των οποίων έχουν προωθηθεί για ανακύκλωση.

Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23