search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:14
MENU CLOSE

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμικά παιχνίδια της ΝΔ με την ψήφο των ομογενών

06.10.2019 14:47
ΣΥΡΙΖΑ: Η λογοκρισία των Νέων στην Άκριτα επιβεβαιώνει τη φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται από τον Μητσοτάκη - Media

 

Για «επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη με τον εκλογικό νόμο και την ψήφο των ομογενών» κατηγορούν την κυβέρνηση πηγές της Κουμουνδούρου.

«Η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης επιδίδονται σε επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια τόσο με τον εκλογικό νόμο όσο και με τη ψήφο των ομογενών», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, και συνεχίζουν:

«Προφανώς, στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να δώσει δικαιώματα στην ομογένεια αλλά να τη μετατρέψει από πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό σε πρεσβευτή κομματικών συμφερόντων.

»Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ακύρωση της απλής αναλογικής που διασφαλίζει την ισοτιμία της ψήφου και ταυτόχρονα η αλλοίωση του εκλογικού σώματος που θα κρίνει το καλπονοθευτικό μπόνους και άρα το ποιος θα κυβερνά.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση, αλλά και τον κο Μητσοτάκη που ετοιμάζει επικοινωνιακό σόου με συναντήσεις πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, να σταματήσει να παίζει παιχνίδια με τους θεσμούς και την ομογένεια και να μην την εμπλέκει σε απαράδεκτους μικροκομματικούς υπολογισμούς, επιχειρώντας να την διχάσει.

»Η δημοκρατία μας και το ευαίσθητο θέμα της ψήφου των εκτός επικράτειας Ελλήνων πολιτών απαιτούν συγκεκριμένες προτάσεις, όπως αυτή της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συγκρότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το πόρισμα της οποίας θα υποστηρίξει μέχρι τέλους.

»Ως εκ τούτου δε πρόκειται να δώσουμε κανένα άλλοθι στον πολιτικό και θεσμικό τυχοδιωκτισμό του κου Μητσοτάκη, που θα φέρει ακέραια την ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να οδηγεί τη συζήτηση γύρω από το ώριμο αίτημα της ψήφου των ομογενών, ώστε αυτοί να εκλέγουν εκπροσώπους στην Ελληνική Βουλή, χωρίς να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:13