search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:23
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ο πρώην διευθυντής της CIA εναντίον της «διεφθαρμένης» κυβέρνησης Τραμπ

07.10.2019 06:16
ΗΠΑ: Ο πρώην διευθυντής της CIA εναντίον της «διεφθαρμένης» κυβέρνησης Τραμπ - Media

 

Προσωπική επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ και τη «διαφθαρμένη» κυβέρνησή του εξαπέλυσε ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν κατηγορώντας ευθέως τον Αμερικανό πρόεδρο ότι διαφθείρει τους θεσμούς της χώρας.

Εν μέσω του νέου σκανδάλου που βαραίνει τη διακυβέρνηση Τραμπ, κι ενόσω ένας δεύτερος μάρτυρας εμπλέκεται πλέον στην υπόθεση Μπάιντεν, επίσης από τους κόλπους της CIA, ο οποίος φέρεται να γνωρίζει από πρώτο χέρι την επίμαχη εποικοινωνία που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Ουκρανό ομόλογό του στα τέλη Ιουλίου, ο Μπρέναν έκαρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

«Θα τη θεωρούσαμε μια πολύ διεφθαρμένη κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω από την επιβολή αυτού του ισχυρού προσώπου που μπόρεσε να διαφθείρει τους θεσμούς και τους νόμους της χώρας», σχολίασε ο πρώην διευθυντής της CIA κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο NBC.

«Οι δημοκρατικές αρχές πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε αυτή η χώρα οδεύουν να διαβρωθούν», πρόσθεσε ο Μπρέναν, γνωστός ούτως ή άλλως για την επικριτική στάση του απέναντι στον Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος από την πλευρά του έχει χαρακτηρίσει τον Μπρέναν «τον χειρότερο διευθυντή της CIA στην ιστορία της χώρας μας», ενώ τον έχει αποκλείσει από την άδεια χειρισμού απορρήτων εγγράφων και την πρόσβαση σε αυτά.

Ο Τραμπ βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της έρευνας που έχει ξεκινήσει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, μία έρευνα που στόχο έχει να αναδείξει κατά πόσον ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε κατάχρηση της εξουσίας του για προσωπικό πολιτικό όφελος.

Εάν αποδειχτεί, εναντίον του Τραμπ θα εκκινηθεί και επισήμως η διαδικασία παραπομπής του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17