search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:17
MENU CLOSE

Θλιβερό: Μία νεκρή χελώνα είχε στο στομάχι της 104 κομματάκια πλαστικού (Photos)

07.10.2019 09:44
Θλιβερό: Μία νεκρή χελώνα είχε στο στομάχι της 104 κομματάκια πλαστικού (Photos) - Media

 

Όσο περισσότερο κόβαμε, τόσο περισσότερο πλαστικό βρίσκαμε στο στομάχι της». Μία δήλωση που σοκάρει από την Αμερικανίδα Whitney Crowder, υπεύθυνη σε κέντρο αποκατάστασης της Φλόριντα όπου μεταφέρθηκε μία θαλάσσια χελώνα σε πολύ κακή κατάσταση.

Λίγο αργότερα το ζωάκι ξεψύχησε με την γυναίκα που την βρήκε ξεβρασμένη στις όχθες του ωκεανού να περιγράφει με σοκαριστικά λόγια την στιγμή που την εντόπισε. «Κατάλαβα πως ήταν σε άσχημη κατάσταση γιατί ήταν ληθαργική, σχεδόν άψυχη, ενώ συνήθως οι υγιείς χελώνας είναι γεμάτες τόση ενέργεια που δυσκολεύεσαι να τις κρατήσεις στα χέρια σου,» είπε η Emily Mirowski, η οποία συμπλήρωσε ότι δεν μπορούσε να το πιστέψει όταν η χελώνα λίγη ώρα μετά πέθανε .

Όπως αναφέρει ο Guardian, κατά τη διαδικασία της νεκροψίας εντοπίστηκαν συνολικά 104 κομμάτια πλαστικού στο στομάχι της, ένα πραγματικά ανατριχιαστικό δεδομένο που προβληματίζει και σοκάρει.

Μία φωτογραφία με τη νεκρή χελωνίτσα και όλα τα κομμάτια πλαστικού του βρέθηκαν μέσα της δημοσιεύτηκε από το κέντρο αποκατάστασης, όπου έγινε η νεκροψία, και από εκείνη την στιγμή είναι viral.

Στη Μπόκα Ρατόν της Φλόρινα, όπου βρίσκεται η κλινική, το πρόβλημα είναι τόσο κοινό που υπάρχει πλέον ένα συγκεριμένο σημείο όπου οι κάτοικοι μπορούν να αφήνουν τις χελώνες που βρίσκουν.

Τα τρία μέλη του προσωπικού που εργάζονται στην κλινική, κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων αντιμετωπίζουν χιλιάδες παρόμοια περιστατικά.

Όσο για το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς για να βοηθήσουμε, η απάντηση όσων δουλεύουν για τη σωτηρία των χελωνών είναι ξεκάθαρη: «Οι άνθρωποι πρέπει να εξαλείψουν τα πλαστικά μιας χρήσης από τον τρόπο ζωής τους. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από μόνο μεμονωμένες αλλαγές, αλλά αυτό είναι μια αρχή».

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:15