search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:48
MENU CLOSE

Τρίτη και φαρμακερή…

12.02.2010 15:56
Τρίτη και φαρμακερή... - Media

Από τη μία είναι θετικό να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να προσπαθείς να βελτιώσεις κάτι που θεωρείς πως δεν έκανες σωστά αλλά θα το εκτιμούσαμε ακόμα περισσότερο αν τα νομοσχέδια και οι τροπολογίες δεν έβγαιναν… δοκιμαστικά. Μετά την απόσυρση της τροπολογίας για τις αλλαγές στις γονικές παροχές και τη φορολόγηση των τσιγάρων και των ποτών και την παραδοχή του Υπουργείου Οικονομικών πως η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να κάνει ένα βήμα πίσω και με το θέμα των αποδείξεων…

Από τη μία είναι θετικό να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να προσπαθείς να βελτιώσεις κάτι που θεωρείς πως δεν έκανες σωστά αλλά θα το εκτιμούσαμε ακόμα περισσότερο αν τα νομοσχέδια και οι τροπολογίες δεν έβγαιναν… δοκιμαστικά. Μετά την απόσυρση της τροπολογίας για τις αλλαγές στις γονικές παροχές και τη φορολόγηση των τσιγάρων και των ποτών και την παραδοχή του ΥΑπουργείου Οικονομικών πως η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να κάνει ένα βήμα πίσω και με το θέμα των αποδείξεων…

Μετά τις έντονες αντιδράσεις για το θέμα της συλλογής αποδείξεων, η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει και πάλι να αναθεωρήσει αφού η συγκεκριμένη τροπολογία εξαιρεί ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό, τηλεπικοινωνίες σταθερά – κινητά –τα βασικά έξοδα ενός νοικοκυριού δηλαδή- και επιβαρύνει τα εισοδήματα έως και 30.000 ευρώ.

Η επίτευξη του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ, με αποδείξεις που αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματος και χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτές ορισμένα βασικά έξοδα, αποδεικνύεται «γολγοθάς» για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Για παράδειγμα ένα ζευγάρι που ο σύζυγος έχει εισόδημα 30.000 ευρώ και η σύζυγος επίσης άλλα 30.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις 18.000 ευρώ (9.000 ευρώ έκαστος) για να πετύχουν το αφορολόγητο όριο. Πέρα από αυτό όμως αν δεν καλυφθεί το ποσό του κατ’ αρχήν αφορολογήτου της κλίμακας, το εναπομένον ποσό θα φορολογείται με συντελεστή 10% -παρακαλώ-. Επίσης για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, για να «κατοχυρωθεί» το αφορολόγητο όριο, απαιτούνται αποδείξεις που αντιστοιχούν στο 10% του εισοδήματος, δηλαδή ύψους 1.200 ευρώ.

Ευτυχώς λοιπόν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να επανεξετάσει τη συγκεκριμένη τροπολογία, με σκοπό να γίνει δικαιότερο για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Τα δύο σενάρια που έχουν ακουστεί είναι είτε η θέσπιση ενός ενιαίου συντελεστή 12%, ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματος, είτε η καθιέρωση κλιμακωτών συντελεστών, 10%, 12%, 15%, 17%, 25% και 30%, αναλογικά με το ύψος του εισοδήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:48