search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:56
MENU CLOSE

Διάκριση για την Άμεση Ιατρική Βοήθεια INTERAMERICAN στα Healthcare Business Awards 2019

07.10.2019 13:16
healthcare.jpg

 

Για μια ακόμη χρονιά υπηρεσία Υγείας της INTERAMERICAN αναγνωρίστηκε ως ιδιαίτερης αξίας και βραβεύθηκε στο πλαίσιο του θεσμού των Healthcare Business Awards. Στην τέταρτη, φετινή διοργάνωση των βραβείων, που αναδεικνύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς σε όλο το φάσμα του κλάδου της Υγείας, η εταιρεία διακρίθηκε με αργυρό βραβείο για τις υπηρεσίες της στον τομέα της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας.

Ήταν η τρίτη διαδοχική διάκριση που κατακτά η INTERAMERICAN στον καταξιωμένο θεσμό, στην κατηγορία των εκτός κλάδου Υγείας δραστηριοποιουμένων επιχειρήσεων σχετικά με υπηρεσίες και κοινωνικές πρωτοβουλίες για την υγεία. Έχουν προηγηθεί διακρίσεις για τη χορηγική παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες, σε συνεργασία με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και το ΚΕΘΕΑ (2017), καθώς επίσης και για την πρωτοποριακή ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας μέσω των πολυιατρείων Medifirst (2018). Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία που διαθέτει και αξιοποιεί, ως προστιθέμενη αξία στην ασφαλιστική κάλυψη, ιδιόκτητες δομές υπηρεσιών Υγείας.

Με την πρόσφατη διάκριση, η Άμεση Ιατρική Βοήθεια της εταιρείας αναγνωρίστηκε ως μια υψηλής κοινωνικής απόδοσης λειτουργία. Μάλιστα, οι αυξανόμενες ανάγκες άμεσης διακομιδής ασθενών και τραυματιών και διαχείρισης σοβαρών περιστατικών από τη νησιωτική Ελλάδα, έχουν οδηγήσει από το 2013 την INTERAMERICAN σε ένα πρότυπο πρόγραμμα σύναψης ειδικών συμφωνιών -κατά τα πρώτα χρόνια με νησιωτικούς δήμους και στη συνέχεια με συμβαλλόμενους χορηγούς- για την τοπική εφαρμογή του προγράμματος.

Το πρόγραμμα αφορά στην κάλυψη των κατοίκων σε νησιά, στους οποίους παρέχονται οι υπηρεσίες της επείγουσας αεροδιακομιδής και ιατρικών συμβουλών. Συγκεκριμένα, η διακομιδή παρέχεται με χρήση εναέριων μέσων που διαθέτει η εταιρεία (υγειονομικό αεροπλάνο ή ελικόπτερο), μετά από γνωμάτευση για το επείγον του περιστατικού και μόνο με την ενεργοποίηση των διαδικασιών μέσα από το δημόσιο σύστημα Υγείας, συμπληρωματικά ως προς αυτό, εφ’ όσον για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να επιληφθεί άμεσα ο μηχανισμός του. Η INTERAMERICAN Βοήθειας παρέχει σε κάθε κάτοικο, μέσω του Συντονιστικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην και της Γραμμής 1010 σε 24ωρη βάση, ιατρικές συμβουλές, κατευθύνσεις και οργάνωση υγειονομικής μεταφοράς. Η εταιρεία, από την έναρξη λειτουργίας του τομέα το 1992 έως σήμερα, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.600 διακομιδές με ελικόπτερο ή υγειονομικό αεροπλάνο, κρίσιμες για τη ζωή των διακομισθέντων. Ειδικότερα, οι διακομιδές από τη νησιωτική χώρα αποτελούν το 85% περίπου των περιστατικών που αντιμετωπίζονται.

Το βραβείο παρέλαβε ο Γιώργος Βαλαής, γενικός διευθυντής της INTERAMERICAN Βοήθειας. Στην εκδήλωση, που οργανώνει ετησίως η Boussias Communications και το Health Daily, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων για την Υγεία, ενώ εκπροσωπήθηκαν το Υπουργείο Υγείας και η Περιφέρεια Αττικής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:53