12/08/2020 09:48:49

«Απασφάλισε η βόμβα» στα χέρια του Τραμπ: Δικαστική εντολή να δημοσιοποιήσει τα εκκαθαριστικά του

«Απασφάλισε η βόμβα» στα χέρια του Τραμπ: Δικαστική εντολή να δημοσιοποιήσει τα εκκαθαριστικά του - Media

 

Σε δικαστικό κλοιό βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε την προσπάθειά του να εμποδίσει την εκτέλεση εντάλματος από τον δημόσιο κατήγορο του Μανχάταν, το οποίο απαιτεί τη δημοσιοποίηση των εκκαθαριστικών του μιας οκταετίας στο πλαίσιο έρευνας για ύποπτες πληρωμές στη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του 2016.

Το δικαστήμια απέρριψε το αίτημα του Τραμπ για μπλοκάρισμα του εντάλματος, θεωρώνοντας ότι κατ' αυτό τον τρόπο η προεδρική ασυλία θα αποκτούσε δυνατότητες άνευ ορίων και τώρα ο δημόσιος κατήγορος Σάιρους Βανς μπορεί να ζητήσει την εκτέλεση του εντάλματος, αν και οι δικηγόροι του Τραμπ έχουν πει ότι θα εφεσιβάλλουν την απόφαση.

Ο Βανς ερευνά ομολογία του πρώην δικηγόρου του Τραμπ Μάικλ Κόεν, ότι στο τέλος της καμπάνιας του 2016 είχε πληρώσει δύο γυναίκες που ισχυρίζονταν ότι στο παρελθόν είχαν σχέσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και στη συνέχεια πήρε πίσω τα χρήματα από τον οργανισμό του Τραμπ. Ο Βανς ερευνά αν έχουν διαπραχθεί παράνομες πράξεις, ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι προς ώρας ο Τραμπ δεν θεωρείται ύποπτος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.