04/06/2020 22:09:07

Ντροπή: Ακυρώθηκε αγώνας για πανό υπέρ των προσφύγων (Photo)

Ντροπή: Ακυρώθηκε αγώνας για πανό υπέρ των προσφύγων (Photo) - Media
 
Διαιτητής στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Κρήτης αρνήθηκε να τελεστεί ο αγώνας εξαιτίας ενός πανό που ανέβασαν οι φίλαθλοι στο γήπεδο.
 
Συγκεκριμένα, στον αγώνα για την Γ' ΕΠΣ Ηρακλείου Κρήτης, μεταξύ των ομάδων του Τηγανίτη και του Κόροιβου, οι φίλοι του Τηγανίτη ύψωσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Το κράτος δολοφονεί, να μη συνηθίσουμε τον θάνατο. Ούτε στη Μόρια, ούτε πουθενά. Αλληλεγγύη στους μετανάστες/ριες»
Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα, καθώς υποστήριξε ότι το πανό παραβιάζει τον κανόνα του «No Politica» στα γήπεδα και ζήτησε να το κατεβάσουν. Οι φίλαθλοι αλλά και οι παίκτες της ομάδας αρνήθηκαν να κατεβάσουν το πανό αλληλεγγύης και στη συνέχεια ο διαιτητής αρνήθηκε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ομάδα στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει ήττα».
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομάδας του Τηγανίτη:
 
«Στο σημερινό αγώνα του ποδοσφαιρικού μας τμήματος απέναντι στον Κόροιβο για τη 1η αγωνιστική της Γ’ ΕΠΣ Ηρακλείου, η ομάδας μας πήρε θέση για τα τελευταία γεγονότα με τους νεκρούς στο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας.
 
Αναρτήσαμε πανό αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και ο διαιτητής αρνήθηκε να ξεκινήσει το παιχνίδι εάν δεν κατέβαινε από την κερκίδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του το πανό έχει περιεχόμενο που είναι ενάντια στον κανονισμό ‘No politica’ στα γήπεδα.
 
Το πανό δεν το κατεβάσαμε ποτέ και το φύλλο αγώνα συμπληρώθηκε χωρίς να πραγματοποιηθεί επίσημα ο αγώνας.
 
Η αλληλεγγύη το όπλο μας. 
 
ΥΓ η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει ήττα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.