14/12/2019 00:29:39

Βουτιά της τουρκικής λίρας μετά τις απειλές Τραμπ

Βουτιά της τουρκικής λίρας μετά τις απειλές Τραμπ - Media

 

Η τουρκική λίρα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, μετά τις απειλές που εκτόξευσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, «να καταστρέψει ολοσχερώς και να εξολοθρεύσει» την τουρκική οικονομία στην περίπτωση που η Άγκυρα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που ο ίδιος, με την «ανυπέρβλητη σοφία» του, θεωρήσει είναι ότι «εκτός ορίων», έπειτα από την απόφασή του να δώσει διαταγή για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την βορειοανατολική Συρία.

Η τουρκική λίρα διολίσθησε 2% στο 5,82 έναντι του δολαρίου. Αν η τουρκική λίρα «επηρεαστεί πραγματικά» από τις απειλές των ΗΠΑ θα εξαρτηθεί από την ενδεχόμενη ανταπόκριση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αν θα προχωρήσει με εισβολή στη Συρία, δήλωσε ο Brendan McKenna της Wells Fargo Securities στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία θα μπορούσαν να φέρουν κυρώσεις από τις ΗΠΑ και ο τύπος των κυρώσεων θα είχε επίσης αντίκτυπο στο τουρκικό νόμισμα.

Η λίρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα από ενδεχόμενες κυρώσεις που συνδέονται με ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό που σχετίζονται με κυρώσεις που συνδέονται με τη Συρία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.