search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:01
MENU CLOSE

Χάρη σε ένα βιντεοπαιχνίδι μπήκε στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς

07.10.2019 17:38
Τα ελληνικά ονόματα που «φιγουράρουν» στη λίστα του Forbes - Media

 

Πέρα από την σύζυγο του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Μπέζος, η οποία βρίσκεται στη θέση 15 της σχετικής λίστας, καθώς μετά το διαζύγιό της η περιουσίας της φθάνει τα 38 δισ. δολάρια, στην λίστα υπήρχαν και άλλες εκπλήξεις.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ π.χ., καταποντίστηκε, καθώς υποχώρησε 16 θέσεις στη σχετική λίστα και κατέληξε στην 275η θέση με εκτιμώμενη περιουσία καθαρής αξίας 3,1 δισ. δολαρίων. Από την στιγμή που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πέσει 119 θέσεις, σύμφωνα με το Forbes.

Και οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί. Για πρώτη φορά είσοδο στη λίστα του Forbes έκανε ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από ένα βιντεοπαιχνίδι που έκανε θραύση. Οι παίκτες δεν είναι οι μόνοι που κερδίζουν χρήματα από το διάσημο παιχνίδι Fortnite. Και ο δημιουργός του, Τιμ Σουίνι βγάζει πολλά, όπως αποδεικνύεται από την τελευταία λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους του κόσμου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, της εταιρείας πίσω από το δημοφιλές διαδικτυκό παιχνίδι, Fortnite, βρέθηκε για πρώτη φορά, στην λίστα των 400 πλουσιότερων Αμερικανών του Forbes. Το περιοδικό κατέταξε στην 150η θέση τον Τιμ Σουίνι, με εκτιμώμενη περιουσία καθαρής αξίας 4,5 δισ. δολ.

Στην λίστα και η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος

Στην λίστα μπήκε επίσης για πρώτη φορά η Μακένζι Μπέζος, και μάλιστα βρίσκεται στην 15η θέση με την καθαρή της αξίας να υπολογίζεται στα 36 δισ. δολάρια.

Η Μακένζι Μπέζος έγινε στιγμιαία δισεκατομμυριούχος, μετά το διαζύγιό της από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Τζεφ Μπέζος τον Ιούλιο. Ως μέρος του διακανονισμού του χωρισμού, έλαβε το 25% των μετοχών του πρώην ζευγαριού στην Amazon, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στα δικαστήρια. Αυτό σήμαινε ένα μερίδιο 4% στην εταιρεία, αξίας περίπου 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έπεσε πολύ ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τζεφ Μπέζος παρέμεινε στην πρώτη θέση για δεύτερο συνεχόμενο έτος, με εκτιμώμενη καθαρή αξίας 114 δισεκατομμυρίων δολαρίων (το 2018 είχε 160 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς βρέθηκε στην 2η θέση (106 δισεκατομμύρια δολάρια), ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ στην τρίτη (80 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρή αξίας) και ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι στην τέταρτη θέση με καθαρή αξίας 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τέλος, μεγάλη πτώση (16 θέσεις) κατέγραψε στην λίστα και ο Ντόναλντ Τραμπ, που βρέθηκε στην 275η θέση με εκτιμώμενη καθαρή αξίας 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από την στιγμή που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πέσει 119 θέσεις, σύμφωνα με το Forbes.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:00