search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:52
MENU CLOSE

Τουρκικά ΜΜΕ: Πώς βλέπουν την επιχείρηση Ερντογάν στη Συρία – Η στάση των ΗΠΑ

07.10.2019 17:40
Ερντογάν: Η μάχη μας δεν είναι ενάντια στους Κούρδους, αλλά ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις - Media

 

Σκληρό μήνυμα έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αμέσως μετά τη δήλωση του Τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως ετοιμάζεται να εισβάλει στη βόρεια Συρία.  Αφού ο Αμερικανός πρόεδρος «έστρωσε το χαλί» στην Τουρκία για εισβολή με υποχώρηση των αμερικανών στρατευμάτων από τη χώρα, επανέρχεται με απειλή για οικονομική καταστροφή της Τουρκίας. Μάλιστα – όπως αναφέρει – το έχει κάνει και στο παρελθόν.

Αν η Άγκυρα κάνει κάτι που η Ουάσινγκτον θεωρήσει ότι κινείται «εκτός ορίων», τότε οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν ολοσχερώς και θα εξαφανίσουν την οικονομία της Τουρκίας» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια αυτοκρατορικού χαρακτήρα ανάρτηση στο twitter.

Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν, δεν θα βοηθήσουν την τουρκική επιχείρηση στη Συρία λέει το Πεντάγωνο

Οι ΗΠΑ δεν εγκρίνουν τη σχεδιαζόμενη επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και ο αμερικανικός στρατός δεν θα την υποστηρίξει με κανέναν τρόπο, έγινε σήμερα γνωστό από το Πεντάγωνο, που κράτησε αποστάσεις από μια επιχείρηση απειλητική για τους Κούρδους μαχητές της Συρίας. «Το υπουργείο Άμυνας το κατέστησε σαφές στην Τουρκία, όπως και ο πρόεδρος, ότι δεν επιδοκιμάζουμε μια τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα στηρίξουν ούτε θα εμπλακούν σε οποιαδήποτε τέτοια επιχείρηση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ είπαν στους «Τούρκους ομολόγους τους ότι η μονομερής δράση δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την Τουρκία», επισήμανε ο Χόφμαν.

Tα τουρκικά μέσα

Η απόφαση Ερντογάν για έναρξη επιχειρήσεων στα εδάφη της Βόρειας Συρίας, βρίσκεται στο πρώτο θέμα της Hurriyet, με τη δήλωση του Toύρκου προέδρου πως η επίθεση μπορεί να πραγμαοποιηθεί «οποιαδήποτε στιγμή». «Είναι μια φράση την οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς: μπορεί να μπούμε (στη Συρία) οποιαδήποτε νύκτα χωρίς προειδοποίηση», συνέχισε. «Δεν υπάρχει θέμα να ανεχθούμε περισσότερο τις απειλές που προέρχονται απ’ αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο Ερντογάν στη συνέντευξή του. 

Στον αντίποδα, η Daily Sabbah και Yeni Safak, «υποβαθμίζουν» την είδηση, φιλοξενώντας ως πρώτο θέμα τις «πολύ καλές σχέσεις της Τουρκίας με τη Σερβία». 

Στο μεταξύ, ραγδαίες απώλειες σημειώνει η τουρκική λίρα μετά τις τελευταίες αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο λογαριασμό του στο Twitter, γεγονός που θα πλήξει περισσότερο την ήδη τραυματισμένη οικονομία της χώρας. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:52