search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:10
MENU CLOSE

Σκυλακάκης σε Χαρίτση: Καλύπτουμε το δημοσιονομικό κενό και δημιουργούμε χώρο για την υλοποίηση των εξαγγελιών στη ΔΕΘ   

07.10.2019 17:44
Σκυλακάκης: Απεύχομαι ένα δεύτερο lockdown αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω - Media

Η νέα κυβέρνηση παρέλαβε δημοσιονομικό κενό ύψους 1,08 δισ. ευρώ για το 2020, το οποίο, όχι μόνο καλύπτει το προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού, αλλά δημιουργεί και επιπλέον χώρο για την υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η δήλωση του κ. Θ.Σκυλακάκη είναι η εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του κ. Χαρίτση, παραμένει στον φαντασιακό του προεκλογικό κόσμο και αρνείται να αποδεχθεί την απόφαση του ελληνικού λαού να ψηφίσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, που υλοποιεί ο Προϋπολογισμός του 2020. Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό, η νέα κυβέρνηση, με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, παρέλαβε στις 10/7/2019 δημοσιονομικό κενό ύψους 1,08 δισ. ευρώ για το 2020, το οποίο, όχι μόνο καλύπτει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2020, αλλά δημιουργεί και επιπλέον χώρο για την υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Χρειάζεται, τέλος, πλεόνασμα προπέτειας για να θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ χαμηλή την ανάπτυξη 2,8% όταν κληροδότησε στη νέα κυβέρνηση ανάπτυξη με ετήσιο ρυθμό μόλις 1,5% (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ πρώτου εξαμήνου του 2019) και να μιλά για διάψευση των μεσαίων στρωμάτων όταν επιβάρυνε από το 2016 ως το 2018 τους φορολογούμενους με 11,4 δισ., επιπλέον των πρωτογενών πλεονασμάτων που ο ίδιος είχε συμφωνήσει με τους δανειστές. Σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ο μέσος όρος των συμπολιτών μας δηλώνει ήδη μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρονικών συναλλαγών από το 30%, που ζητείται να δηλώνονται για να καταπολεμηθεί η καλπάζουσα τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ φοροδιαφυγή. Τέλος, μόνο στη φαντασία του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ‘μείωση πλεονασμάτων με εγγυητικό λογαριασμό’».Σ.Πολ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:09