10/12/2019 05:09:08

Η όμορφη πόλη στην Σικελία με τα σπίτια αξίας 1€ (Photos)

Η όμορφη πόλη στην Σικελία με τα σπίτια αξίας 1€ (Photos) - Media

 

Η μικρή γραφική πόλη Σάμπουκα στη Σικελία βοηθά τους ξένους να μετακομίσουν εκεί στην πολύ χαμηλή τιμή του ενός ευρού.

Σύμφωνα με βίντεο του BBC, το χωριό έχει αλλάξει αρκετά. Αυτή η υπέροχη ιδέα για τα σπίτια αξίας μόλις ενός ευρού, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο για τα σπίτια, το χωριό, τις παραδόσεις.

Όπως προκύπτει από το βίντεο, πωλήθηκαν περίπου 60 σπίτια σε ανθρώπους από χώρες σ’ όλο τον κόσμο.

Στην πόλη έχουν απομείνει περίπου 5.800 κάτοικοι εξαιτίας της μετανάστευσης σε πόλεις και στο εξωτερικό. Το 2019, ο δήμος ετοίμασε ένα σχέδιο: Να πουλήσει εγκαταλειμμένα σπίτια στη συμβολική τιμή του ενός ευρού.

Ο δήμαρχος Λεονάρντο Τσιάτσιο δήλωσε ότι τα σπίτια του ενός ευρού αρχικά αγοράστηκαν από την πόλη. Δημιουργήθηκε ένας κανονισμός λειτουργίας γι’ αυτά τα σπίτια και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός.

Τελικά, η πόλη δημοπράτησε 16 ακίνητα σε ξένους. Οι άνθρωποι που αγόρασαν σπίτια στη Σάμπουκα έχουν ευαισθησία, είναι συγγραφείς, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, άνθρωποι που εμπλέκονται στην πολιτική και γενικότερα άνθρωποι που εκτιμούν την ομορφιά της περιοχής και την ιστορία της.

Ωστόσο για την αγορά των συγκεκριμένων σπιτιών υπάρχουν και προϋποθέσεις. Οι αγοραστές πρέπει μέσα σε τρία χρόνια να ανακαινίσουν τα σπίτια και πολλές φορές απαιτούνται μεγάλα χρηματικά ποσά για τις εργασίες που απαιτούνται.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.