search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:52
MENU CLOSE

Αντεπίθεση Τσίπρα για Νοβάρτις – Τι θα πει στη συνεδρίαση για την σύσταση Προκαταρκτικής

08.10.2019 08:41
4907968.jpg

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει διαφανεί από την πρώτη στιγμή, θα καταψηφίσει το αίτημα για σύσταση Προανακριτικής για μια σειρά από λόγους, πρώτα και κύρια γιατί θεωρεί ότι πρόκειται για επιχείρηση συγκάλυψης του πραγματικού σκανδάλου και επιπλέον επιχείρηση τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών καθώς αυτό (το πραγματικό σκάνδαλο Νοβάρτις) βρίσκεται ακόμη υπό δικαστική διερεύνηση και για το ενδεχόμενο εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Περαιτέρω θεωρεί ότι πρόκειται για φαρσοκωμωδία διότι μεταξύ άλλων η δικογραφία βασίζεται στις καταθέσεις 4 προσώπων (Σαμαράς, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Αγγελής) χωρίς στοιχεία για τα αδικήματα που παραγράφονται.

Στην απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τοποθετηθεί και πιο συγκεκριμένα θα επιτεθεί στην κυβέρνηση με την κατηγορία ότι διενεργεί Προκαταρκτική για μια «δήθεν σκευωρία» και κατά συνέπεια ότι επιχειρεί όχι απλώς να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το υπαρκτό σκάνδαλο, αυτό της υπερτιμολόγησης του φαρμάκου , αλλά να οδηγήσει στην συγκάλυψή του.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξει εκ νέου το ζήτημα της τακτικής του διαχωρισμού που ακολούθησε η κυβερνητική πλειοψηφία παραπέμποντας μόνο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και όχι τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παρά το γεγονός ότι η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή με βάση τη μήνυση Σαμαρά αφορά και τα δύο αυτά πρόσωπα.

Ως εκ τούτου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποστηρίξει εκ νέου πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να διαχειριστεί τις εσωκομματικές ισορροπίες μεταξύ αυτών που δεν επιθυμούν ρεβανσιστικού χαρακτήρα κινήσεις και εκείνων που πιέζουν για Εξεταστικές σε βάρος πρώην υπουργών και του πρώην πρωθυπουργού.

Ταυτόχρονα, θα επισημάνει ότι δια της μη παραπομπής του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο για δυόμισι ολόκληρα χρόνια ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε ως «σκευωρό» παραδέχεται ότι όλα όσα και ο ίδιος έλεγε ήταν ψέματα και επιπλέον πως ο Α. Σαμαράς είναι «κοινός συκοφάντης και ψευδομηνυτής».

Εν ολίγοις, ο Αλέξης Τσίπρας θα υποστηρίξει ότι ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται διπλά δειλός «και απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο αλλά και στον εσωκομματικό εφιάλτη» για χάρη του οποίου διενεργεί την Προανακριτική αλλά χωρίς να πηγαίνει «μέχρι τέλους» όπως αξιώνει ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος στη μήνυσή του για σκευωρία κατονομάζει και τον Αλέξη Τσίπρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:51