search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:49
MENU CLOSE

Κρεμλίνο: Κανείς δεν μας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη βόρεια Συρία – Ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Τουρκία

08.10.2019 12:28
Κρεμλίνο: Κανείς δεν μας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη βόρεια Συρία - Ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Τουρκία - Media

 

Οι ΗΠΑ δεν ενημέρωσαν την Ρωσία για την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από την Συρία και ούτε η Τουρκία ενημέρωσε για την επικείμενη κίνηση των δυνάμεων της στη Συρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όχι κανείς δεν ενημέρωσε», υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι είδους στρατεύματα αποχωρούν από εκεί, πόσα είναι αριθμητικά και αν αποχωρούν. Υπήρξαν διάφορες δηλώσεις περί αποχώρησης στρατευμάτων από διάφορα μέρη του κόσμου, οι οποίες στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκαν. Γι’ αυτόν τον λόγο παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει την 1η Οκτωβρίου ότι η Άγκυρα προτίθεται να δημιουργήσει μόνη της μια ζώνη ασφαλείας ανατολικά του Ευφράτη ποταμού στη Συρία, καθώς δεν μπόρεσε να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στις συνομιλίες που είχε με την αμερικανική πλευρά. Στις 7 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να απομακρύνουν τα στρατεύματα τους από την βόρειοανατολική Συρία, όπου η Άγκυρα προτίθεται να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση με σκοπό τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας.

Τη Δευτέρα ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter: «Έφθασε ο καιρός για μας να βγούμε από αυτούς του ανόητους ατελείωτους πολέμους … και να φέρουμε τους στρατιώτες μας πίσω».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει και πέρυσι, στις 19 Δεκεμβρίου 2018, την απόφασή του για αποχώρηση των στρατευμάτων του από την Συρία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:49