search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:35
MENU CLOSE

Θέλουν να τον…Σαμαρώσουν

12.02.2010 14:15
Θέλουν να τον…Σαμαρώσουν - Media

Μια σειρά από γερές απειλές περιλαμβάνει το μενού που σερβίρει αυτή την εποχή o Κ. Μητσοτάκης στον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος βλέπει τα φαντάσματα του 1993 να κυκλοφορούν πάνω από τη Ρηγίλλης. Η εμμονή του Μητσοτάκη να πάει στη Βουλή και να καταθέσει για τη Siemens και οι διαρροές του ότι θα πει τα «πραγματικά αίτια» της πτώσης της κυβέρνησής του άνοιξαν μεγάλη φάμπρικα στη Νουδούλα.

Μια σειρά από γερές απειλές περιλαμβάνει το μενού που σερβίρει αυτή την εποχή o Κ. Μητσοτάκης στον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος βλέπει τα φαντάσματα του 1993 να κυκλοφορούν πάνω από τη Ρηγίλλης. Η εμμονή του Μητσοτάκη να πάει στη Βουλή και να καταθέσει για τη Siemens και οι διαρροές του ότι θα πει τα «πραγματικά αίτια» της πτώσης της κυβέρνησής του άνοιξαν μεγάλη φάμπρικα στη Νουδούλα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη το είπε ανοιχτά το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στη γιορτή του άνδρα της Ισίδωρου, στην οικία των Μητσοτάκηδων επί της Αραβαντινού: «Δεν έχουμε κανένα σημείο επαφής με τον Σαμαρά».

 

Ο πατριάρχης της πολιτικής ίντριγκας, ξέροντας ότι η κόρη του δεν έχει τύχη στο κόμμα υπό την ηγεσία του Σαμαρά, τον ζορίζει για να στηρίξει τόσο αυτή όσο και τον Κυριάκο για την υπόθεση της Siemens, μην τυχόν και τους πάρουν τα σκάγια. Ο Μητσοτάκης θέλει να προστατεύσει την Οικογένεια από την πολιτική εξόντωση και πιέζει αφόρητα τον Σαμαρά για να μη μιλήσει.

Για τον Σαμαρά, από την άλλη, η Οικογένεια είναι βαρίδι, αλλά δεν μπορεί να τους… ξεκάνει (πολιτικά, ε;) με τη μία. Όταν έκανε τομεάρχη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πολλοί δικοί του έλεγαν ότι ήταν λάθος. «Θέλεις να το βρεις μπροστά σου, αν υπάρξει εμπλοκή με τη Siemens;» του είπαν οι στενοί του συνεργάτες. Ο ίδιος αδιαφόρησε και απάντησε: «Όταν έρθει η ώρα, θα το δούμε. Αν προκύψει κάτι πολύ δυνατό, το πολύ πολύ να τον απομακρύνω».

Η χαλαρή στάση του Σαμαρά έδωσε πάτημα στον πατριάρχη της Οικογένειας, που παίζει το πολιτικό παιχνίδι του προκαλώντας νευρική κρίση στη Ρηγίλλης. Δεν είναι και λίγο να διαρρέεις δεξιά κι αριστερά ότι θέλεις να φέρεις το κόμμα πίσω στο 1993: ποιοι έριξαν τον Μητσοτάκη από την κυβέρνηση, για ποιο λόγο, ποιοι «χρηματίστηκαν», με τι ποσά και από ποιους «τα πήραν».

Ο Σαμαράς δεν πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης θα το τραβήξει και θεωρεί ότι θα κλείσει η υπόθεση. Παραβλέπει όμως το παιχνίδι που παίζει ο… Καρατζαφέρης, ο οποίος προτείνει να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, με τον δεύτερο να επιτίθεται στον πρώτο με σφοδρότητα.

Ο Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε με δήλωσή του («Ελευθεροτυπία», το περασμένο Σάββατο) τον Μητσοτάκη πρωτεργάτη της διασύνδεσης της Siemens με το πολιτικό σύστημα. Και οι δυο θέλουν να μιλήσουν – ο καθένας από τη δική του σκοπιά – για την απευθείας ανάθεση το 1993 των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ σε Siemens και Ιντρακόμ.

Οι απειλές του Μητσοτάκη έχουν εξοργίσει τους σκληρούς σαμαρικούς, που φθάνουν στα άκρα ζητώντας ακόμα και διαγραφή του από τον Σαμαρά. «Είναι δυνατόν ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος να κατηγορεί τον εν ενεργεία πρόεδρο, και μάλιστα εκλεγμένο πρόσφατα από ένα σώμα 800.000 κομματικών μελών;» ρωτάνε οι σαμαρικοί και ζητάνε να μην κάνει άλλες παραχωρήσεις η ηγεσία.

Τελεσίγραφο

 

Τις τελευταίες ώρες παίζεται ένα παιχνίδι και μέσω ιστοσελίδων και blogs. Στα φιλοσαμαρικά τίθεται το ερώτημα μήπως ήρθε ο καιρός να διαγραφεί ο Μητσοτάκης.

«Για πολλοστή ημέρα στη σειρά όλες σχεδόν οι εφημερίδες αναφέρονται στην πρόθεση του Κ. Μητσοτάκη να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και να αποκαλύψει νέα στοιχεία για το 1993 (που δεν μπορεί να το ξεχάσει με τίποτα). Προς το παρόν βέβαια δεν βγήκε ακόμα ο ίδιος να το πει ανοιχτά, αλλά βάζει τις Φιλιππινέζες του και τις οπισθοφυλακές του να το κάνουν» σημειώνουν και προτρέπουν τον Σαμαρά να ακολουθήσει τον δρόμο του Παπανδρέου, που έθεσε εκτός Κ.Ο. τον Σημίτη.

 

Επιπλέον στέλνουν το εξής τελεσίγραφο: «ΥΓ.: Μπορεί κάποιος να πει στα μέλη της Εξεταστικής για τη Ζίμενς, τώρα που θα πάρουν όλες τις δικογραφίες για τις υποθέσεις Ζίμενς – Ιντρακόμ του παρελθόντος, να μελετήσουν επισταμένως τη δικογραφία για το 1.000.000 ψηφιακές παροχές; Γιατί ανάμεσα στα άλλα θα βρουν πολλά στοιχεία για το τι ακριβώς έγινε το 1993 με τον Μητσοτάκη, τον ΟΤΕ και τους Ιάπωνες, αλλά και κάποιους ευλογημένους λογαριασμούς στην Ελβετία».

Αντάρτικο

 

Ο Σαμαράς δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αποψιλώσει το Μητσοτακαίικο και να δώσει λίγο ζωτικό χώρο στους υποστηρικτές της Ντόρας – αξιοποιώντας τους – ώστε να την εξουδετερώσει πολιτικά λίγο λίγο και να μην έχει έως το συνέδριο καμία σοβαρή πολιτική επιρροή.

Από την άλλη, η Μπακογιάννη, ξέροντας ότι με τις κινήσεις Σαμαρά θα αποδυναμωθεί πλήρως, αφού ορισμένοι δικοί της πηγαίνουν στο Σαμαραίικο, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ξεκινήσει «αντάρτικο» και σταδιακά να επιτύχει την πολιτική της αυτονόμηση, αλλά κρατώντας τον μεγάλο όγκο των υποστηρικτών της.

Η Ντόρα λοιπόν πήγε στην Κρήτη το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο, όπου δεν έριξε μεν μπαλωθιές, αλλά δήλωσε παρούσα. Απέφυγε να μιλήσει για το μέλλον της στο κόμμα και τη σχέση της με τον Σαμαρά, αλλά είπε με νόημα πως συνεχίζει ως μάχιμη πολιτικός τους αγώνες της από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Επιχείρησε να δείξει υπερκομματικό προφίλ και έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης προς την κυβέρνηση λέγοντας: «Η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές, είναι αντιμέτωπη με την πιο μεγάλη και βαθιά οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε χρέος να συμβάλουμε στη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Και εγώ στο μέτρο των δυνάμεών μου θα εργαστώ γι’ αυτό».

Τι σημαίνει αυτό; Σας θυμίζει τίποτα από τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Μητσοτάκη που εκφράστηκε θετικά για τον υπουργό Οικονομικών Παπακωνσταντίνου; Μήπως σε περίπτωση χρεοκοπίας και της λύσης ανάγκης για κυβέρνησης εθνικής ενότητας η Ντόρα βλέπει τον εαυτό της υπουργό σε ένα τέτοιο σχήμα; Όλα είναι πιθανά.

 

Όπως καταλαβαίνετε, τα όργανα δεν σταματάνε στη Νουδούλα. Ειδικά μετά την πρόσφατη απόφαση Σαμαρά για την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, όπου υπάρχει μόνο ένας που στήριξε Ντόρα (ο Θανάσης Νάκος), που κι αυτός φαίνεται ότι αλλαξοπίστησε.

Πλέον οι σχέσεις Σαμαρά και Ντόρας είναι σε οριακό σημείο και μην έχετε καμιά αμφιβολία: Ο πόλεμος έχει αρχίσει και, για να θυμηθούμε τον τίτλο της εξαιρετικής ταινίας του Αμερικάνου σκηνοθέτη Πολ Τόμας Άντερσον με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις «Θα χυθεί αίμα»…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:34