search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:57
MENU CLOSE

Βουλή: Δείτε ζωντανά τη συζήτηση για προανακριτική για Παπαγγελόπουλο (Live)

08.10.2019 14:52
Βουλή: Δείτε ζωντανά τη συζήτηση για προανακριτική για Παπαγγελόπουλο (Live) - Media

 

Άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση της Προανακριτικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο θέμα της υπόθεσης Novartis.

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στην Ολομέλεια:

Δείτε τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών:

Τσίπρας κατά κυβέρνησης για τα κενά έδρανα: Είναι και ρεβανσιστές και δειλοί ταυτόχρονα

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «αποφάσισαν να το βάλουν στα πόδια… είναι και ρεβανσιστές και δειλοί ταυτόχρονα».

Για την μη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση, αλλά και στην απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν άδεια τα υπουργικά έδρανα, ο Α. Τσίπρας είπε ότι είναι η πρώτη φορά που συναντά αυτή την εικόνα και μάλιστα σε μία κοινοβουλευτική διαδικασία, που αφορά ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

«Δεν έχει το σθένος, την πολιτική ευθύνη, τα κότσια να είναι σε αυτό το κυβερνητικό έδρανο ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε οι υπουργοί ούτε έστω ένας απλός υφυπουργός», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «το ελάχιστο που όφειλαν να κάνουν, θα ήταν να σταθούν στο ύψος των πολιτικών και κοινοβουλευτικών περιστάσεων. Να βρίσκονται σήμερα σε αυτή εδώ την αίθουσα και να λάβουν τον λόγο, να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη, να πουν τα επιχειρήματά τους. Αλλά αποφάσισαν να το βάλουν στα πόδια. Γιατί, όπως αποδεικνύεται είναι και ρεβανσιστές και δειλοί ταυτόχρονα».

Γεννηματά: Εκτός από εισαγγελείς, «υπάρχουν και δικαστές στην Αθήνα» που πρέπει να λογοδοτήσουν

«Οι πολίτες δικαιούνται και ζητούν από εμάς απαντήσεις. Η Βουλή μπορεί και πρέπει να σκάψει βαθιά στην λάσπη», είπε η Φ. Γεννηματά.

«Και οι υπεύθυνοι, σε όποιο επίπεδο κι αν έδρασαν, θα πρέπει να κατονομαστούν και να κληθούν να λογοδοτήσουν, στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Γιατί εκτός από εισαγγελείς, «υπάρχουν και δικαστές στην Αθήνα».

Για να διαλυθούν οι σκιές», πρόσθεσε.

Κουτσούμπας για Novartis: Δεν θα νομιμοποιήσουμε τη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης

Ως μια απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σοβαρά ανοιχτά ζητήματα τόσο στο εσωτερικό με την αναμενόμενη κατάθεση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που περιέχει και νέες επιβαρύνσεις για εργαζόμενους και ασφαλισμένους, όσο και στο εξωτερικό με τις εξελίξεις μετά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, αποκάλεσε τη συζήτηση στη Βουλή για τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση σκευωρίας στη Novartis, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει αυτό το παιχνίδι αποπροσανατολισμού είναι να πάψει η Βουλή να ασχολείται με ζητήματα δικαιοσύνης με την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος.

«H συζήτηση γύρω από σκάνδαλα γίνεται με τρόπο που συσκοτίζει την αποκάλυψη αλήθειας. Το ΚΚΕ είχε δηλώσει από τη πρώτη στιγμή ότι θα πρέπει να διερευνηθούν οι βαθύτερες αιτίες στην υγεία. Το φάρμακο αποτελεί προσοδοφόρο εμπόρευμα ιδιοκτησίας ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων και ανταγωνιστικών μεγάλων ομίλων. Είναι μεγάλη αφέλεια ως ανευθυνότητα να θεωρήσει κάποιος ότι δεν είχε σχέση η ανάδειξη του σκανδάλου με την ενόχληση των ΗΠΑ από τα κέρδη των Γερμανών ανταγωνιστών τους», πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι το κόμμα του δεν θα νομιμοποιήσει τα πολιτικά παιχνίδια και τη προσπάθεια συγκάλυψης με τη συμμετοχή του στη ψηφοφορία. Έτσι, ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει αλλά θα λάβει μέρος στη προανακριτική και θα καταθέσουμε τις προτάσεις του. «Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σας ακολουθήσουμε στο γαϊτανάκι αποπροσανατολισμού στις πλάτες του ελληνικού λαού», συμπλήρωσε.

Βαρουφάκης: Αποχωρεί το Μέρα25

Την αποχώρηση του Μέρα25 από τη σημερινή ψηφοφορία για τη σύσταση ή μη προκαταρκτικής των πραγμάτων επιτροπής στην υπόθεση της σκευωρίας Novartis και από τις εργασίες της ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για σύσταση Ειδικής Προκαταρτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

«Χωρίς φόβο και πάθος εμείς δηλώνουμε ότι η μετατροπή του κοινοβουλίου σε άθλιο υποκατάστατο εισαγγελικής αρχής αποτελεί θεσμική εκτροπή! Δεν θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία, θα αποχωρήσουμε και δεν θα συμμετάσχουμε ούτε σε επιτροπή», επισήμανε.

Επιπρόθεστα, τόνισε ότι οι κοκορομαχίες που συμβαίνουν στη Bουλή δεν προκύπτουν από τις εκατέρωθεν αδυναμίες αλλά το θεσμικό πλαίσιο, έτσι όπως αυτό λειτουργεί.

«Θα πρέπει να κάνουμε εξεταστική για το τι συνέβη στην μνημονιακή Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα και να καλύψουμε και περίοδο που ήμουν υπουργός. Πολιτικές ευθύνες όμως να αναζητήσουμε. O ελληνικός λαός γνωρίζει για τα σκάνδαλα, τις σκευωρίες. Δεν γνωρίζει ακριβώς ποιος και τι αλλά τη διαπλοκή τη νιώθει στο πετσί του», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Γ. Βαρουφάκης επέμεινε στην πρόταση του κόμματός του περί της ανάγκης σύστασης ειδικού οργάνου στα πρότυπα του FBI που θα λογοδοτεί στην Βουλή και θα ελέγχει τις υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών.

Βελόπουλος: Έπρεπε να παραπέμψετε και τον Τσίπρα σε προανακριτική

«Οι μεν λένε ότι είναι σκευωροί. Και οι άλλοι μιλούν για μιζαδόρους. Αυτό είναι το συμπέρασμα. Κάποιος έχει δίκιο αλλά δεν μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο. Κύριοι της ΝΔ είστε δειλοί! Ξύπνησε ο Παπαγγελόπουλος ένα πρωί και είπε πάω να ενοχοποιήσω τον Σαμαρά και τους άλλους; Όχι κύριοι είναι πολιτικαντισμός.

Ξέρατε ότι θα κάνατε ήρωα τον Τσίπρα και δεν το πράξατε!» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Επιπλέον, επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι στην πρότασή της για τη προανακριτική της Novartis, δεν συμπεριέλαβε και τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο Κ. Βελόπουλος μίλησε για φυγομαχία της πλειοψηφίας, στηλιτεύοντας την απουσία των υπουργών από την όλη διαδικασία.

«Αυτή είναι η κυβέρνησή σας! Με τα άδεια έδρανα, μέχρι να πάρουν τη καρέκλα του υπουργού θα τους βάζατε όλους φυλακή τώρα, φυλακή είναι τα καρεκλάκια», συμπλήρωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48