search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:33
MENU CLOSE

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Τα «πάνω – κάτω» φέρνουν οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού

08.10.2019 16:08
Τέλη κυκλοφορίας 2020: Μέχρι πότε μπορείτε να πληρώσετε – Πώς υπολογίζονται τα πρόστιμα - Media

Τα «πάνω – κάτω» φέρνουν οι νέες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού για τα τέλη κυκλοφορίας, με το υπουργείο Μεταφορών πάντως να διαβεβαιώνει ότι οι κάτοχοι οχημάτων δεν θα δουν από φέτος επιβαρύνσεις αλλά με τα τέλη της νέας χρονιάς για το 2021.

Τονίζεται ότι στην Ελλάδα, από τον Οκτώβριο του 2010 τα τέλη κυκλοφορίας των καινούργιων αυτοκινήτων που ταξινοµούνται στη Ελλάδα υπολογίζονται µε βάση τις εκποµπές CO2 που έχουν και µε τη χρήση των συντελεστών της αντίστοιχης κλίµακας που είναι σε ισχύ.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr για τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινοµηθεί πριν από τον Οκτώβριο του 2010 ο υπολογισµός των τελών γίνεται αποκλειστικά µε τα κυβικά του κινητήρα τους και τους φορολογήσιµους ίππους που προκύπτουν από αυτά.

Όπως ορίζει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο, η διαδικασία πήρε παράταση για την εφαρμογή της έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται εµπρόθεσµα:

– Το τελευταίο δίµηνο του τρέχοντος έτους (1/11 έως 31/12).

– Την ίδια ή την επόµενη εργάσιµη ηµέρα, εάν το όχηµα ταξινοµηθεί εντός του τρέχοντος έτους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:31