search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:19
MENU CLOSE

Τουρκία: Δεν έχουμε καμία πρόθεση να καταλάβουμε τμήμα της Συρίας

08.10.2019 16:25
«Όχι» Μόσχας σε νέα τουρκική επιχείρηση στη Συρία - Media

 

Η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να καταλάβει κανένα τμήμα της Συρίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν σε συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικά χθες το βράδυ στο CNN.

«Το θέμα της ζώνης ασφαλείας έχει δύο στόχους. Να θωρακίσει τα σύνορα της Τουρκίας (…) και να παράσχει εδάφη για να επιστρέψουν πρόσφυγες με ασφάλεια και εθελοντικά», είπε.

Υπενθύμισε ότι στις τελευταίες δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, η Τουρκία δεν κατέλαβε κανένα τμήμα της συριακής επικράτειας, ενώ τόνισε ότι μια στρατιωτική ενέργεια της Άγκυρας “δεν είναι μια ενέργεια εναντίον των Κούρδων”, αλλά “μια μάχη ενάντια σε μια τρομοκρατική οργάνωση που σκοτώνει και καταπιέζει τον κουρδικό λαό”.

Ερωτηθείς για το αν η επανεγκατάσταση εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων από την Τουρκία στη Συρία θα προκαλέσει δημογραφική αλλοίωση, ο Καλίν ανέφερε ότι οι κουρδικές οργανώσεις PKK/PYD/YPG άλλαξαν τη δημογραφία στα ανατολικά του Ευφράτη.

Σε ερώτηση για πιθανή αναβίωση του Ισλαμικού Κράτους, ο Τούρκος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία πολέμησε την τζιχαντιστική οργάνωση όταν ήταν στο απόγειο της δύναμής της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:18