search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58
MENU CLOSE

Τσίπρας: Εξιλαστήριο θύμα ο Παπαγγελόπουλος γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το σκάνδαλο και κυνήγησε τη διαφθορά (Video)

08.10.2019 16:49
Τσίπρας σε Άδωνι: Είσαι ο Τζόκερ της πολιτικής ζωής - Media

 

Για πολιτικό ρεβανσισμό και συνειδητή ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης της πλειοψηφίας για τη σύσταση Προκαταρκτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την απουσία τόσο του πρωθυπουργό όσο και των υπουργών από τα κυβερνητικά έδρανα για μια τέτοια υπόθεση: «κατηγορείτε ένα πολιτικό σας αντίπαλο, του καταλογίζετε σχεδόν 5 κακουργήματα και δεν είναι εδώ ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε καν οι υπουργοί» σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρείχε στήριξη στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο λέγοντας ότι η κυβέρνηση τον κατηγορεί επειδή ανέδειξε το σκάνδαλο και «είχε το θάρρος να σας ελέγξει», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ειρωνικά σχετικά με το παρατσούκλι «Ρασπούτιν» που του αποδίδεται «δεν του το χα ότι έχει τέτοιες υπερφυσικές δυνατότητες» αλλά ούτε και ότι μπορούσε να στήσει σκευωρία με το FBI.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον διαχωρισμό της υπόθεσης και την παραπομπή μόνο του Δ. Παπαγγελόπουλου λέγοντας ότι ο πρώην υπουργός είναι το «εξιλαστήριο θύμα» και το πρόβλημά της ΝΔ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αν και όπως συμπλήρωσε δεν αναιρείτε το γεγονός ότι «δεν στραφήκατε εναντίον μου προσωπικά, στρέφεστε εναντίον μου πολιτικά».

Επανέλαβε την κατηγορία ότι ο πρωθυπουργός είναι διπλά δειλός γιατί από τη μία θέτει στο στόχαστρο τον Παπαγγελόπουλο για το χατίρι του Σαμαρά από την άλλη εξαιρεί τον ίδιο διότι φοβήθηκε τον πολιτικό διασυρμό και τον διεθνή εξευτελισμό.

Το πρόβλημα είναι, συνέχισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στο επίκεντρο του πολιτικού του λόγου την Δικαιοσύνη υιοθετώντας το ευρύτερο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για διαφάνεια, καταπολέμηση της διαφθοράς και κράτος δικαίου. Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιείται επειδή επιδίωξε τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της θεσμοθετημένης διαφθοράς και γι αυτό σήμερα εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Παπαγγελόπουλου ο οποίος στοχοποιείται χωρίς στοιχεία.

Παρόλ’ αυτά ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ κάθε δυνατής προκειμένου να αναδειχθεί το πραγματικό σκάνδαλο: «Η συμμετοχή μας στην προανακριτική που θα στήσετε, θα είναι μια ευκαιρία για να μάθει και ο τελευταίος έλληνας πολίτης, πώς στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα, εν μέσω της κρίσης, όταν του κόβατε μισθούς και συντάξεις, να τον αναγκάζετε να πληρώνει πανάκριβα τα φάρμακά του».

Περιέγραψε το σκάνδαλο ως μηχανισμό που στήθηκε στην Ελλάδα λόγω και της διευρυμένης διαφθοράς προκειμένου να υπηρετήσει ένα μεγάλο φαμρακευτικό κόλπο για την άνοδο της τιμής του φαρμάκου σε μια σειρά χώρες που έχουν ως χώρα αναφορά την Ελλάδα.

Στη συνέχεια επιχείρησε να αποδομήσει το επιχείρημα περί σκευωρίας, αναφέροντας αφενός ότι η Βουλή επέστρεψε τη δικογραφία στη δικαιοσύνη και η υπόθεση εν τέλει μπήκε στο αρχείο, ενώ επικαλέστηκε και τα σχετικά έγγραφα της Νοβάρτις τα οποία μεταξύ άλλων, αναφέρουν ονομαστικά 7 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα τα οποία ερευνήθηκαν .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:56