search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:15
MENU CLOSE

Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 60α του γενέθλια

08.10.2019 18:15
Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 60α του γενέθλια - Media

 

Γενέθλια φέτος για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, το οποίο γιορτάζει φέτος 60 χρόνια πορεία. Η διοργάνωση σηκώνει αυλαία την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου. Αν αγαπάς την Έβδομη Τέχνη, αργά ή γρήγορα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι ένα σημαντικό ραντεβού.

Ακολουθούν δώδεκα πιο χαρακτηριστικές ταινίες που έχουν παιχτεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης:

Με αγάπη από το Μεξικό: Αλφόνσο Κουαρόν
(48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – 2007)
«Ano Una» (Year of the Nail – 2007) του Χονάς Κουαρόν

Για τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο, τη σχέση του με το Μεξικανικό Σινεμά και το Χόλιγουντ, αλλά και τη νέα γενιά κινηματογραφιστών μίλησε ο καταξιωμένος Μεξικανός δημιουργός Αλφόνσο Κουαρόν στο masterclass που έδωσε ο 2007, στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου

Όταν βρέθηκε στο Χόλιγουντ, έχοντας κάνει ήδη κάνει τις ταινίες «Little Princess» και «Great Expectations», λάμβανε καθημερινά πολλές προτάσεις για να σκηνοθετήσει. Το γεγονός όμως ότι τα στούντιο επενέβαιναν στο έργο του, τον ώθησε να αλλάξει πορεία. «Επιθυμούσα να έχω τον απόλυτο έλεγχο των ταινιών μου, να γράφω τα δικά μου σενάρια, και όχι να με περιμένει κάθε μέρα στην πόρτα μου ένας πάκος από σενάρια-σκουπίδια. Από εκείνη την περίοδο διδάχτηκα ότι πρέπει να ελέγχω και τη ζωή μου εκτός από την καριέρα μου», δήλωσε σχετικά.

Μιλώντας για την αρχική του επιφύλαξη στην πρόταση να σκηνοθετήσει το «Χάρι Πότερ 3» δήλωσε πως, ως εκείνη την στιγμή, δεν είχε διαβάσει κανένα βιβλίο της σειράς. Άλλαξε γνώμη όταν ο Μπενίτσιο Ντελ Τόρο του είπε πως το τρίτο «Χάρι Πότερ» είναι το καλύτερο και πως πίστευε ότι είναι ο καταλληλότερος σκηνοθέτης για να το γυρίσει. Τα γυρίσματα του «Χάρι Πότερ» κράτησαν δύο χρόνια και ο Κουαρόν ανέφερε πως η ζύμωση του με τον χώρο των οπτικών εφέ σε αυτήν την ταινία τον βοήθησε πολύ στη δημιουργία της αμέσως επόμενης ταινίας του, «The Children of Men».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο 48ο Φεστιβάλ, προβλήθηκε και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χονάς Κουαρόν, «Ano Una» (Year of the Nail – 2007), ο οποίος είναι γιος του πολυβραβευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου σκηνοθέτη, Αλφόνσο Κουαρόν.

Πηγή: TVXS

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:15