search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:51
MENU CLOSE

Η νύχτα που έγινε μέρα στη Σάμο από τους κεραυνούς – Τι λέει το Αστεροκοπείο για το παράξενο φαινόμενο (Photos)

09.10.2019 07:54
Η νύχτα που έγινε μέρα στη Σάμο από τους κεραυνούς - Τι λέει το Αστεροκοπείο για το παράξενο φαινόμενο (Photos)    - Media

 

Ιδιαίτερη νύχτα για την Σάμο αυτή της Κυριακής προς Δευτέρα, με ασταμάτητες καταιγίδες που έκαναν τη νύχτα μέρα για ώρες κατά μήκος της βόρειας ακτής του νησιού.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Σταύρος Ντάφης «η κακοκαιρία που επηρέασε τη χώρα μας το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου συνοδεύτηκε από ισχυρές βροχοπτώσεις στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, και ποτιστικές – φθινοπωρινού τύπου βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 07/10 και νωρίς το πρωί της Τρίτης 08/10 καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο καθώς επικράτησε ισχυρή ροή θερμών και υγρών αερίων μαζών με κατεύθυνση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα παράλια της Τουρκίας.

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε 30 mm βροχής και ο ανιχνευτής ηλεκτρικών εκκενώσεων «ΖΕΥΣ» κατέγραψε πάνω από 60 κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου, αλλά στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα ηλεκτρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν μεταξύ νεφών, δηλαδή ήταν αστραπές, οι οποίες δεν ανιχνεύονται από επίγεια συστήματα καταγραφών.

Το «Ποντίκι» δημοσιεύει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες κεραυνών τις οποίες τράβηξε ο φωτογράφος Μανώλης Τράβαλος, συνεργάτης του meteo.gr/EAA.

O ίδιος αναφέρει ότι πρόκειται για κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές που έχει καταφέρει να αποτυπώσει τα τελευταία χρόνια που ασχολείται επαγγελματικά με το αντικείμενο, καθώς και διάφορα τοπία της βόρειας Σάμου υπό το φως των κεραυνών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:50