search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:31
MENU CLOSE

Αποστάσεις Μητσοτάκη από την Προανακριτική βλέπει η Κουμουνδούρου

09.10.2019 09:50
Αποστάσεις Μητσοτάκη από την Προανακριτική βλέπει η Κουμουνδούρου - Media

 

Η απουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών από την συζήτηση χθες στη Βουλή για την Προανακριτική έδωσαν λαβή για αντεπίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια από χθες, στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πανηγυρίζουν με τα άδεια υπουργικά έδρανα και τις 6 διαρροές στην ψηφοφορία.

Κι αυτό γιατί τα παραπάνω, έδωσαν το επιχείρημα που τείνει να δικαιώσει τη ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη διαδικασία της Προανακριτικής. Την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί φαρσοκωμωδία που στήθηκε μόνο και μόνο για να μην συγκρουστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον «εσωκομματικό του εφιάλτη» Αντώνη Σαμαρά, ταυτόχρονα όμως δεν θέλησε να το πάει «μέχρι τέλους» όπως θα επιθυμούσε ο δεύτερος, παραπέμποντας και τον Αλέξη Τσίπρα, αντιλαμβανόμενος προφανώς, τον εξευτελισμό της παραπομπής ενός πρώην πρωθυπουργού σε έρευνα για σκευωρία χωρίς καθόλου στοιχεία.

Επί της ουσίας, αυτό που λένε από χθες ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – μετά την εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  της ΝΔ δικαιολόγησε ως «σεβασμό» στη διάκριση των εξουσιών – είναι ότι το Μαξίμου και η κυβέρνηση πήραν αποστάσεις από την Προανακριτική. Ότι δηλαδή θέλησαν να λείπουν από το «κάδρο» για να μη χρεωθούν την «πατρότητα»  μιας Προανακριτικής – παρωδία. Την εικόνα αυτή «απαξίωσης» αλλά και δειλίας όπως την χαρακτηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσαν οι 6 βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που «έσπασαν» τη γραμμή ψηφίζοντας «κατά», «λευκό» και «άκυρο».

Εν τέλει, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η κίνηση ισοδυναμεί με την παραδοχή ότι η κυβέρνηση σύρθηκε από τον Σαμαρά σε μια παρωδία Προανακριτικής, με την οποία το Μαξίμου και οι υπουργοί ντρέπονται να ταυτιστούν και «αποφάσισαν να το βάλουν στα πόδια».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε σχολιάζοντας τα παντελώς άδεια κυβερνητικά έδρανα:

«Τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και η κυβερνητική πλειοψηφία, το ελάχιστο το οποίο θα όφειλαν να κάνουν θα ήταν να σταθούν στο ύψος των πολιτικών και κοινοβουλευτικών περιστάσεων. Να βρίσκονται σήμερα εδώ, σε αυτή την αίθουσα και να λάβουν το λόγο. Να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη και να εξηγήσουν, να μιλήσουν και να πουν τα επιχειρήματά τους. Αλλά αποφάσισαν να φύγουν από την αίθουσα, να το βάλουν στα πόδια. Γιατί; Γιατί όπως αποδεικνύεται είναι και ρεβανσιστές αλλά και δειλοί ταυτόχρονα».

Δεν έλειψαν και τα πιο αιχμηρά καρφιά, όπως η υπόθεση εκ μέρους του Τσίπρα ότι πιθανόν ο Μητσοτάκης δεν ήθελε ο ίδιος να συρθεί σε αυτή την επιλογή από την εσωκομματική του αντιπολίτευση. Σημείωσε ωστόσο πως εφόσον τελικά προχώρησε σε Προανακριτική «για χατίρι» του Σαμαρά, έπρεπε να ήταν παρών να στηρίξει αυτή του την επιλογή και πως η απουσία του συνιστά «μεγάλη πολιτική δειλία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:31