search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:51
MENU CLOSE

Οριστικές εξαγγελίες Μητσοτάκη για επίδομα θέρμανσης: 10 εκατ. ευρώ επιπλέον και προκαταβολή στους δικαιούχους

09.10.2019 10:54
mitsotakis-ko.jpg

 

Στη σημερινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ πολλών άλλων, και στο επίδομα θέρμανσης.

Είπε συγκεκριμένα ο Κ. Μητσοτάκης για το σχετικό επίδομα: «…εφέτος, μάλιστα, θα δοθεί αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια από πέρυσι και νωρίτερα από κάθε φορά. Αλλά και με μία ουσιαστική διαφορά. Προσέξτε:

Αντί οι δικαιούχοι να πληρώνουν από την τσέπη τους και ύστερα να περιμένουν το επίδομα, αυτό θα τους καταβάλλεται εγκαίρως. Και στο χέρι τους! Πρόκειται για μία ακόμη τολμηρή απόφαση της κυβέρνησης που λαμβάνεται πέρα από τις δεσμεύσεις της. Και που, βέβαια, σηματοδοτεί ποιος είναι πραγματικά με το μέρος των πολλών.»

 

Απάντηση για τα άδεια κυβερνητικά έδρανα

«Για εμάς, η Βουλή δεν αποτελεί βραχίονα της κυβέρνησης. Δεν εντάσσεται στη λειτουργία της. Tην πλαισιώνει. Δεν την υπηρετεί. Αλλά συνομιλεί μαζί της!», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ.

«Αυτή ακριβώς η αντίληψη για την αυτονομία της κοινοβουλευτικής δράσης απέναντι σε εκείνη της εκτελεστικής εξουσίας, είναι που αιφνιδίασε ευχάριστα τους πολίτες. Αλλά και προκάλεσε τόση αμηχανία στους αντιπάλους μας.

Θα χρειαστούν, για παράδειγμα, αρκετό καιρό για να αντιληφθούν γιατί η κυβέρνηση, σεβόμενη το Σύνταγμα, άφησε στη Βουλή την πρωτοβουλία στην υπόθεση Novartis», πρόσθεσε και σημείωσε: «Η εικόνα των κενών κυβερνητικών εδράνων δεν συνιστούσε περιφρόνηση των αντιπάλων μας αλλά σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών. Οι υπουργοί ήταν στην αίθουσα αλλά με τη βουλευτική τους και όχι την υπουργική τους ιδιότητα».

«Αυτοί που με θράσος έστηναν 10 κάλπες στη Βουλή για να σπιλώσουν αντιπάλους, δεν συνειδητοποιούν ότι τώρα υπάρχει μία κυβέρνηση που δεν παρεμβαίνει ούτε στα καθήκοντα του Κοινοβουλίου, ούτε της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:51