search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:19
MENU CLOSE

«Φρένο» Βαρουφάκη στην ικανοποίηση για το κόστος δανεισμού: Ζητωκραυγάζουν μόνο οι αδαείς

09.10.2019 13:01
«Φρένο» Βαρουφάκη στην ικανοποίηση για το κόστος δανεισμού: Ζητωκραυγάζουν μόνο οι αδαείς - Media

 

Με εξαιρετικά αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 και πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης, τα σχόλια ικανοποιήσης της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας στις αγορές και το χαμηλό επιτόκιο δανεισμού που επιτεύχθηκε.

Ο Γ. Βαρουφάκης σημείωσε στο Twitter: «Αρνητικό επιτόκιο κρατικού δανεισμού: Ο δανειστής δανείζει €100εκ με αντάλλαγμα… €99εκ στο μέλλον. Προφανώς προσδοκά ότι στο μέλλον €99εκ θα αγοράζουν περισσότερα απ’ ότι €100εκ σήμερα => Προσδοκά αποπληθωρισμό/μεγάλη ύφεση. Ζητωκραυγάζουν μόνο οι αδαείς/επιτήδειοι!».

 

Τόνισε δε ότι «ως χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους που θα της επιτρέψει να κάνει περικοπές φόρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (σύν ΦΠΑ κάτω του 18%) για να αναπτυχθεί η οικονομία και να πληρώνει χαμηλά αλλά θετικά επιτόκια. Αρνητικά επιτόκια=πανευρωπαϊκή ύφεση=συνεχίζεται το ελληνικό αδιέξοδο».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:19