02/04/2020 15:12:00

Κινεζικός εφιάλτης για τις ΗΠΑ: Μπορούμε να «δούμε» τα «αόρατα» F-22, λέει το Πεκίνο

Κινεζικός εφιάλτης για τις ΗΠΑ: Μπορούμε να «δούμε» τα «αόρατα» F-22, λέει το Πεκίνο - Media
 
Μια εξαιρετικά ανησυχητική αποκάλυψη έκαναν τα προσφατα τα κινεζικά ΜΜΕ προκαλώντας τρόμο στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times της Κίνας, το Πεκίνο έχει αναπτύξει ένα είδος ραντάρ το οποίο μπορεί να «δει» τα πλέον εξελιγμένα stealth μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, τα διαβόητα F-22, τα οποία αντιμετωπίζονται ως κρατικό μυστικό και δεν εξάγονται σε άλλες χώρες.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, το ραντάρ αυτό, το οποίο εκπέμπει παλμούς μεγάλου μήκους κύματος, μπορεί να ανιχνεύσει τα stealth μαχητικά, σε αντίθεση με τα ραντάρ μικρού μήκους κύματος που αδυνατούν να «πιάσουν» τα F-22.
 
Μέχρι πρόσφατα τα ραντάρ μεγάλου μήκους κύματος θεωρούνταν λιγότερο ακριβή και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο για προειδοποίηση εισερχόμενης απειλής, ωστόσο, φαίνεται ότι Κινέζος επιστήμονας επέλυσε το πρόβλημα της ακρίβειας, χρησιμοποιόντας πολλαπλά ραντάρ και κεραίες.
 
Μάλιστα, οι Κινέζοι ισχυρίζονται ότι τα «ραντάρ μέτρου» όπως ονομάζονται, θα μπορούν να δίνουν τόσο ακριβείς πληροφορίες που θα είναι δυνατή η χρήση τους ακόμα και για κατευθυνόμενα βλήματα.
 
Με τον τρόπο αυτό, ισχυρίζεται ότι έλυσε το πρόβλημα της ακρίβειας και ότι μπορεί πλέον να εντοπίσει με απόλυτη ακρίβεια τα «αόρατα» αεροσκάφη των ΗΠΑ, όπως τα F-22 και τα F-35.
 
Φυσικά, όλα αυτά θα πρέπει να αποδειχθούν εν τοις πράγμασι, καθώς κι άλλες χώρες έχουν επιχειρήσει να αναπτύξουν ραντάρ μεγάλου μήκους κύματος υψηλής ακρίβειας, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
 
Ωστόσο, φαίνεται ότι η λογική και η επιστήμη πίσω από το κινεζικό ραντάρ είναι υπαρκτή, πράγμα που όπως είναι φυσικό αποτελεί εφιαλτική προοπτική για τις ΗΠΑ, που τόσο έχουν επενδύσει στην stealth τεχνολογία των μαχητικών τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.